De Britse Lindsay Sandiford heeft haar 2-jarige kleindochter voor het eerst ontmoet in de gevangenis van Bali. Daar staat ze op 21 september voor het vuurpeloton vanwege drugssmokkel. ,,Dit is waarschijnlijk de eerste en de laatste keer dat ik mijn kleindochter kan vasthouden", aldus oma.

Het zijn hartverscheurende beelden in de Keobokan-gevangenis in Bali: de Britse grootmoeder die op de dodengang speelt met haar kleindochter. Toen ze in mei 2012 gearresteerd werd, was de kleine Ayla nog niet geboren en slechts enkele dagen voor haar executie kreeg ze haar kleindochter eindelijk te zien. De oma werd ook herenigd met haar 36-jarige zoon Lewis, Ayla's vader, die ze sinds haar arrestatie niet meer had gezien.

In januari 2013 werd de 59-jarige Sandiford veroordeeld tot de doodstraf nadat de douane bijna vijf kilogram coca´ne had ontdekt in haar bagage. Sandiford beweert dat ze door een bende werd gedwongen de drugs te smokkelen en dat die dreigde anders haar zoon te vermoorden. Sinds haar veroordeling doen haar advocaten er alles aan om de executie uit te stellen. Misschien slagen ze daarin, maar dan wordt de Britse alsnog terechtgesteld in januari.

Het in haar armen kunnen sluiten van haar kleindochter was Sandifords grootste wens. ,,Als ze opgroeit, moet ze weten dat ik geen slecht persoon geweest ben. Ik had geen andere keuze. Ik dacht dat het de enige manier was om mijn jongste zoon te beschermen. Ongelooflijk hoe mijn leven in de voorbije jaren op z'n kop gezet werd,'' zei de Britse eerder hierover. Ze zegt te berusten in haar lot.