Een bezoeker heeft zondag iets opmerkelijks achtergelaten op het Oktoberfest, het jaarlijkse bierfeest in München. In de lege gondel van een reuzenrad stond een eenzame rolstoel. De eigenaar daarvan was via de rolstoelhelling het rad ingegaan en lopend naar buiten gekomen. De eigenaar van het reuzenrad weet niet hoe dat kan, maar gaat niet uit van "een wonderbaarlijke genezing". Wellicht deed iemand alsof hij of zij gehandicapt was om niet in de rij te hoeven staan.

Elk jaar worden ongeveer 4000 spullen afgegeven bij de gevonden voorwerpen van het Oktoberfest. Het zijn jassen, truien, mobiele telefoons, sleutels, identiteitspapieren en juwelen, maar ook kunstgebitten en af en toe een glazen oog.
Het Oktoberfest in München, een van de grootste volksfeesten ter wereld, begon zaterdag. Burgemeester Dieter Reiter opende het feest op een traditionele manier, door een kraan in het eerste vat te slaan. "O'zapft is!", er is getapt, zei hij daarbij. Volgens traditie zegt het aantal slagen dat een burgemeester nodig heeft iets over zijn bestuurskwaliteiten. Reiter had slechts twee klappen nodig om het vat aan te slaan.
Het feest duurt tot 5 oktober. Naar verwachting komen er 6 miljoen mensen op af. Het bier is alleen te krijgen in pullen van een liter en bevat meer alcohol dan gebruikelijk. Elk jaar drinken de bezoekers ongeveer 7 miljoen liter bij elkaar.
Zeshonderd bezoekers moesten vorig jaar naar het ziekenhuis omdat ze een alcoholvergiftiging hadden opgelopen. Dit jaar wist iemand zichzelf al binnen anderhalf uur een alcoholvergiftiging te bezorgen.
De Wiesn, zoals het Oktoberfeest eigenlijk heet, vindt plaats op een terrein van 34 hectare dat speciaal voor de gelegenheid wordt geasfalteerd. Na het feest wordt de Theresienweide herplant, zodat het de rest van het jaar een park is voor de bewoners van München.
De organisatoren hadden dit jaar extra werk. Veel feestvierders komen aan het op hoofdstation van München, waar ook veel vluchtelingen arriveren. De groepen gebruiken andere uitgangen. Zo worden de migranten gescheiden van hossende mannen in lederhosen en vrouwen in dirndl-jurkjes met diepe decolletés.