De Britse Andrej Gajdos ging twee keer per dag naar de sportschool en wilde de nieuwe Dwayne 'The Rock' Johnson worden. Die ambitie werd hem waarschijnlijk fataal, zo schrijft The Bristol Times. De jongen zakte afgelopen week midden op straat in elkaar, en overleed ter plekke.

Andrej, van Slowaakse afkomst, stierf vrijwel onmiddellijk aan een gescheurde aorta. Het autopsierapport wees uit dat hij anabole steroïden en testosteron had genomen. In zijn flat werden vier soorten steroïden aangetroffen.

Dokter John Oxley, die de autopsie uitvoerde, vertelde tegen The Bristol Times dat hij nog nooit zo'n 'enorme man' had gezien. Niet alleen van buiten was de jonge Slowaak groot: zijn organen, waaronder zijn hart, waren door de middelen enorm uitgezet. ,,Een normaal hart weegt tussen 400 en 500 gram, dat van Andrej 680 gram en dus bijna dubbel zo groot", aldus Oxley.

,,Het is erg zeldzaam dat de aorta scheurt bij een jonge persoon. Ik heb in vijftien jaar slechts één ander geval gezien", vertelt Oxley. De arts gaat ervan uit dat de middelen de oorzaak zijn van de gescheurde oarta, maar kan dit niet met volledige zekerheid zeggen.