Claire Shepherd was behoorlijk in haar nopjes toen ze werd aangenomen bij een bedrijf in Swansea. Helaas voor Claire was dit van korte duur, want ongeveer dertig minuten later werd ze alweer ontslagen. Dit had alles te maken met een opvallende tatoeage van de vrouw.

Shepherd solliciteerde telefonisch en kreeg al snel te horen dat ze was aangenomen als verkoopster. "Ik was zo blij toen ik te horen kreeg dat ik was aangenomen en een week later al kon beginnen", aldus Claire die haar verhaal op Facebook heeft gezet. Haar nieuwe werkgever stuurde Claire vervolgens de arbeidsvoorwaarden en een kledingvoorschrift. Daarin stond dat opvallende tatoeages bedekt moesten worden. Shepherd ging ervan uit dat deze eisen verouderd waren, maar zocht voor de zekerheid toch even contact met haar nieuwe baas, ze heeft immers een flinke tekening op haar arm. Helaas voor Claire was dit niet het geval.

Een halfuur later werd Claire dus de laan uitgestuurd. "Ik was helemaal in shock toen ik hoorde dat ze mij toch niet meer wilden hebben, omdat ik mijn tatoeage niet kan bedekken." Claire heeft naar eigen zeggen genoeg ervaring voor de baan en bij vorige werkgevers zegt ze nooit last te hebben gehad van haar lichaamsversieringen. "Ik vind het bizar dat mensen met opvallende en zichtbare tatoeages nog steeds gediscrimineerd worden. Ik vind het walgelijk."

Het verhaal van Claire is in twee dagen tijd al bijna 3000 keer gedeeld en ook Daily Mail heeft het nieuws opgepikt. Inmiddels heeft het bedrijf besloten om Claire de baan alsnog te geven. "Ze zeggen nu dat ze mijn tattoo niet aanstootgevend vinden. Maar ik denk dat ze dit aanbod nooit hadden gedaan als ik het verhaal niet naar buiten had gebracht", aldus Claire. "Ik ben wel blij dat ze hun fout inzien. Dat is een stap vooruit." Shepherd is overigens niet op het aanbod ingegaan, ze heeft inmiddels ergens anders een baan gevonden.