Eventjes was het Vanderbilt University Medical Center geen ziekenhuis, maar een kapel. Er vond een bijzondere trouwerij plaats. "Het móest nu gebeuren."

Caleb Hanby is ziek. Ongeneeslijk ziek. Hij heeft kanker en is afgelopen week in allerijl opgenomen in een ziekenhuis in het Amerikaanse Nashville. Hij kampte met ademhalingsproblemen, zo schrijft ABC News.

De 28-jarige patiënt had nog één wens: trouwen met zijn Bethany Davidson (26), de liefde van zijn leven. Ze hadden al een datum. Pas over een paar weken zouden ze trouwen. Maar toen Caleb in het ziekenhuis lag, besefte het koppel: nu of nooit, voordat het te laat is. "Het moest nu gebeuren", vertelt Bethany op de website van het Vanderbilt University Medical Centre. "Ik kon niet leven met het idee niet met mijn soulmate te zijn getrouwd."

En dus fungeerde de ziekenhuiskamer waar Caleb lag, eventjes als een trouwkapel. Bethany belde hun pastoor, de ouders van het stel waren onderweg. Ondertussen regelde de receptioniste van het ziekenhuis snel een bruidsboeket en een taart die binnen twee uur klaar moest worden gemaakt. Ook regelde ze een bruidsfotograaf.

Toen de ceremonie begon, een paar uur na Calebs ziekenhuisopname, liep een arts Calebs kamer binnen met twee 'simpele ringen'. Die had hij uit de giftshop van het ziekenhuis gehaald.

"Hé knapperd", begint Bethany haar trouwgelofte. "Ik heb mijn hele leven op deze dag gewacht. De dag dat ik jouw vrouw mag worden. Ik ben zo gelukkig dat jij mij koos om je leven mee te delen. Je hebt me het afgelopen jaar meer liefde gegeven dan ooit. Hoe weinig tijd we nu nog hebben, je zult altijd de liefde van mijn leven blijven."

Caleb vond de bruiloft 'perfect'. "Ik voel me nu compleet."
Foto