De crew van een vliegtuig dat onderweg was van Tel Aviv naar Brussel heeft dinsdagavond het leven van een drie maanden oude baby gered. De baby aan boord van de chartervlucht van Jetairfly was gestopt met ademen.

Het kindje vloog samen met de moeder, grootmoeder en diens broertje naar Brussel. ,,Het cabinepersoneel heeft kunstmatige beademing uitgevoerd en zuurstof toegediend, iets wat ze uiteraard tijdens hun opleiding leren", zegt Hans Vanhaelemeesch van Jetairfly tegen de Vlaamse krant De Morgen.

De piloot van vlucht JAF 2660 besloot na de beademing een tussenlanding te maken op het Griekse eiland Rhodos. Op het eiland stond een ziekenwagen klaar om de baby, die inmiddels weer was begonnen met ademen, naar een plaatselijk ziekenhuis te brengen voor verdere verzorging.

Bij de landing in Rhodos bleek dat er te veel kerosine aan boord was van het vliegtuig. Een technicus werd opgeroepen voor een technische inspectie van het landingsgestel van het vliegtuig. Vlucht JAF 2660 is met ongeveer drie uur vertraging op Brussels Airport geland.