Een vliegtuig dat onderweg was van Canada naar Pakistan heeft zaterdag een tussenlanding moeten maken in het Britse Manchester omdat de wc's verstopt waren. Dat gebeurde nadat een passagier een 'massief voorwerp' had doorgespoeld.

Daardoor blokkeerde de afvoer. Omdat de leidingen van alle wc's in het vliegtuig met elkaar in verbinding staan, kon daarop aan boord van de Boeing 777 van Pakistan International Airlines geen enkel toilet meer worden doorgespoeld.

De verstopping werd ontdekt toen het toestel boven de Noordzee vloog. Na de gedwongen stop in Manchester moest het toestel drie uur lang aan de grond blijven voordat technici het probleem hadden opgelost, schrijft de Britse krant Daily Mail.

De vertraging van de vlucht tussen Toronto en Lahore liep uiteindelijk op tot vijf uur. Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij wilde niet vertellen wat het 'massieve voorwerp' was dat de verstopping had veroorzaakt. Hij zei wel dat passagiers 'de waarschuwingen in de toiletten goed moeten lezen en opvolgen'.