Een inbreker die zich in de Amerikaanse staat Florida bij een vijver verborg voor de politie is door een alligator gegrepen, verdronken en deels opgegeten. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten naar buiten gebracht. De lijkschouwer vond een hand en een voet van de inbreker in de maag van het 3 meter lange dier.

De 22-jarige Matthew Riggins wilde op 13 november samen met een andere dief een aantal inbraken plegen in Barefoot Bay, zo'n 130 kilometer van Orlando. De sheriff in het gebied kreeg een telefoontje van bewoners dat er twee volledig in het zwart geklede mensen rondliepen die zich verdacht gedroegen.

De twee inbrekers sloegen op de vlucht voor agenten die met een hond het gebied uitkamden. Riggins belde tijdens de achtervolging nog zijn vriendin om te melden dat hij en zijn medeplichtige op de vlucht waren.

De 22-jarige besloot om zich bij de vijver te verstoppen en kon zo de politie ontlopen. Helaas lukte dat niet met de alligator, die hem greep en onder water trok.

De dag erna werd Riggins door zijn familie als vermist opgegeven. Het stoffelijk overschot van de man werd tien dagen later drijvend in de vijver gevonden. Het lichaam werd bewaakt door de alligator.

Het beest gedroeg zich agressief tegen de duikers die het lichaam van Riggins uit het water wilden halen. De alligator is gevangen en gedood.