Dat de kerstman wonderen kan verrichten, bleek wel toen hij de driejarige Mali op schoot verraste met gebarentaal. Het Britse meisje heeft een spraak- en taalprobleem en kon Santa nu eindelijk op haar eigen manier vertellen dat ze het liefste een stepje onder de kerstboom wil. Het hartverwarmende filmje dat haar moeder maakte, is inmiddels bijna een miljoen keer bekeken.

De Britse peuter, die een spraak- en taalprobleem heeft, was speciaal naar het winkelcentrum Cleveland in Middlesbrough gekomen om de kerstman te zien. Toen ze bij Santa op schoot klom, vertelde haar moeder dat Mali een spraakprobleem heeft. ,,Kent ze wel gebarentaal'', vraagt de kerstman in het filmpje aan de moeder. ,,Ja, ze doet dieren en dingen zoals dat'', is het antwoord van Mali's moeder.

Tot grote verrassing van het kleine meisje, tikt de kerstman daarop zachtjes op haar arm en begint met haar te communiceren in gebarentaal. De twee hebben een kort gesprek over wat ze graag onder de kerstboom wil vinden op kerstochtend. ,,Een step'', is het antwoord van het meisje, dat op een speciale school voor kinderen met een spraak- en taalproblemen zit.

Het filmpje, dat in november door de moeder van Mali is opgenomen, is inmiddels bijna een miljoen keer bekeken. De kerstman heeft talloze positieve reacties gekregen. Volgens de woordvoerder van het Cleveland-winkelcentrum zetelt er een heel bijzondere kerstman bij hen. ,,Deze kerstman wil dat elk kind dat bij hem langskomt het mooiste moment van het jaar beleeft. Santa neemt met elk kind zijn tijd en probeert bij iedereen een glimlach op het gezicht te toveren.''
Filmpje