Een Britse 22-jarige vrouw is tot een celstraf van 2 jaar en 8 maanden veroordeeld voor leugens die het leven van haar leerkracht totaal verwoestten. Haar slachtoffer raakte haar baan, echtgenoot en huis kwijt door het manipulatieve gedrag.

Sally Retallack leerde de 16-jarige Elisa Bianco in 2009 kennen toen ze haar les ging geven. De tiener wist haar docent al snel in te palmen met verhalen over alcoholistische ouders, waarna Retallack haar aanbood bij haar te komen wonen en zelfs honderden euro's betaalde voor haar studie.

Na een tijdje meldde Bianco dat ze last had van nierfalen. Met vervalste ziekenhuisbrieven maakte ze Retallack wijs dat ze terminale kanker had opgelopen. Ze zou nog maar drie maanden te leven hebben.

Retallack zegde haar baan op om voor de 'doodzieke' Bianco te kunnen zorgen. Dagelijks reed ze haar naar het ziekenhuis voor 'behandelingen'. Ook gaf ze veel geld uit aan zaken die op de 'bucketlist' van Bianco stonden, zoals afscheidsfeestjes, dure cadeaus en reisjes.

Gedurende deze tijd raakte Retallack haar man kwijt door het gekonkel van Bianco. De intrigant liet Retallack later online kennismaken met een arts die net weduwnaar was geworden, John. Retallack bouwde een intieme band op met hem.

Ook John bleek later een verzinsel van Bianco te zijn. Ze schreef Retallack vanaf een vals e-mailadres en zette een mannenstem op als ze met haar telefoneerde. Toen Retallack besloot John op te zoeken, kreeg Bianco zogenaamd een sms'je van zijn verpleegkundige, waarin stond dat hij was overleden aan hartfalen.

Retallack ontdekte de waarheid toen ze Bianco een keer wilde verrassen in het ziekenhuis. Op de afdeling bleek niemand haar te kennen. Toen ze het gebouw uitliep, zag ze Bianco zitten in de kantine, de plek waar ze altijd de dag doorbracht.

In de rechtszaak werd Bianco vergeleken met een koekoeksjong. De rechter zei dat hij zo'n zaak nog nooit had meegemaakt. "Geen enkele straf kan de schade voor Sally Retallack compenseren."

Geëmotioneerd vertelde Retallack in de rechtszaal dat ze inmiddels is verhuisd naar Frankrijk om een nieuw leven op te bouwen. "Ik dacht oprecht dat ze niemand anders had. Ik zal de rest van mijn leven met de gevolgen moeten leven."