De Engelsman Paul Biggs was woensdag blij verrast maar vooral stomverbaasd. Hij kreeg een kerstkaart van zijn Duitse vrienden in Trier thuisbezorgd, terwijl er als adres alleen 'England' op de envelop stond.

'Het is ongelofelijk, bizar, er staat alleen maar Engeland op de envelop en aan de stempels kan je zien dat het verstuurd is uit een sorteerkantoor in Bitburg!', vertelt Biggs aan de BBC.

De kaart was maandag in Duitsland op de post gedaan en bereikte Biggs woensdag al. De postbode in het plaatsje Longlevens liep met de envelop bij zijn bezorgadressen te leuren. Ook aan Paul Biggs vroeg hij of die misschien een kaart uit Duitsland verwachtte. Concrete verwachtingen had Biggs niet, 'Maar toen ik de afzender op de achterkant van de enveloppe bekeek, bleek dat het adres van zijn Duitse vrienden in Trier te zijn.'

En daarmee was het kerstwonder geschied. Maar hoe komt een kaart met alleen het opschrift 'England' toch in het juiste postdistrict terecht?

De Royal Mail heeft achteraf wel een verklaring weten te bedenken. Het Britse postbedrijf gaat ervan uit dat er een adressticker op de envelop moet hebben gezeten die er ergens in de buurt van Longlevens zelf vanaf is gevallen.
Foto