Het is ongelooflijk maar waar, maar een tiener is onlangs overleden door het gebruik van tampons (!) aka d manier om je menstruatie door te komen. De wereld is in shock, net zoals de Girlscene redactie.

Het is niet te geloven, maar Jemma-Louise Roberts is slechts 13 jaar oud geworden. De reden van haar overlijden? TSS oftewel toxischeschocksyndroom, dat gelinkt wordt aan het gebruik van tampons. Hoewel TSS een zeldzame levensbedreigende bacterile infectie is en daarom niet heel vaak voorkomt, is Jemma-Louise waarschijnlijk wel overleden door de gevolgen hiervan. Dit nieuws is zo triest...

Net als veel andere meiden gebruikte Jemma-Louise tampons tijdens haar menstruatie. Lekker makkelijk, want ze zwom veel en trainen met maandverband in een zwembad wil niet echt lukken. Maar niemand had ooit gedacht dat het gebruik van die tampons (mogelijk) haar dood zou betekenen. Jemma-Louise voelde zich ziek - diarree, misselijkheid... - waarna de dokters constateerden dat ze het besmettelijke norovirus te pakken had. Omdat het zo besmettelijk is mocht ze niet naar het ziekenhuis komen omdat ze anders andere patinten kon besmetten. Aangezien dit eigenlijk niet de oorzaak was van hoe ziek ze zich voelde kun je je misschien wel voorstellen dat Jemma-Louise snel achteruitging in haar gezondheid. Ze MOEST wel naar het ziekenhuis.

En toen kwam de aap uit de mouw: niets norovirus, maar TSS. Toen was het te laat om Jemma-Louise te redden, want een week later overleed ze door een bloeding in haar hersenen. De bacterie die gelinkt wordt aan TSS was toen in haar bloed gevonden. Jemma-Louise's moeder ziet het nu als haar missie om meer aandacht te krijgen voor deze infectie, zeker omdat zo weinig mensen er iets over weten.