Een tweet van een politieagent in Rotterdam Charlois is razend populair om de hilarische foto die erbij zit: een man die zo dronken is dat hij met het blaasapparaat van de politie denkt te kunnen bellen.

Agent Piet Kats plaatste de foto vrijdagochtend op Twitter met het bijschrift: 'Je bent echt ver heen als je moet blazen en je denkt dat het blaasapparaat een telefoon is. #HappyNewYear'. De tweet wordt massaal gedeeld. In reacties vragen twitteraars zich af of de man gepakt is terwijl hij achter het stuur zat en wat er met hem gebeurd is. Dat wordt niet duidelijk. Op de foto lijkt de man tegen een politiebusje aan te hangen met een geel apparaat tegen zijn oor.

De foto is een komische noot in een pittige Oud en Nieuw voor de politie van de regio Rotterdam. Nog voor de jaarwisseling gooiden onverlaten vuurwerk naar de hulpdiensten op de Goudse Rijweg in Rotterdam. Een agent kampte nadien met gehoorklachten. Ook op de Riederlaan in Rotterdam-Zuid kregen hulpverleners vuurwerk naar zich geworpen. De Mobiele Eenheid verrichtte daar zeker drie arrestaties.
Foto