Tijdens het uitlaten van zijn hond stuitte Evan Switzer op een hartverscheurend tafereel. Een kangoeroemannetje dat zijn dode vrouwtje probeert weg te dragen met het jong ernaast. "Ik zie iedere dag kangoeroes, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt de fotograaf tegen RTL Nieuws.

De 46-jarige Australir kreeg door dat er iets bijzonders aan de hand was toen het kangoeroemannetje agressief op zijn hond reageerde. "Ze zijn nooit agressief en toen zag ik dat het vrouwtje dood op de grond lag en het mannetje het vrouwtje probeerde op te pakken", zegt hij aan de telefoon vanuit de oostkust van Australi.

"Ik ging terug naar huis om mijn camera te halen en heb daar uiteindelijk een uur gezeten om fotos te maken", zegt Switzer. "Iedere dag zie ik dode kangoeroes die worden doodgereden op de weg, maar dit heb ik nog nooit gezien, heel bijzonder." Andere kangoeroes werden door het mannetje op afstand gehouden, maar van de fotograaf had het dier blijkbaar geen last.

"Of het echt rouwen is wat ik zag, weet ik niet. Ik weet ook niet of kangoeroemannetjes bij hun vrouwtjes blijven. Volgens mij hebben ze meerdere wijfjes in hun leven", zegt Switzer. Maar toen hij de foto naar een lokale krant stuurde, haalde deze de voorpagina. "Het is overweldigend, al deze aandacht."
Foto