De 93-jarige Norwood Thomas uit de Amerikaanse staat Virginia heeft na meer dan 70 jaar zijn ex-liefje Joyce Morris (88 ) teruggevonden in AustraliŽ. De man reisde 16.000 kilometer om zijn verloren liefde weer te zien.
Thomas en Morris leerden elkaar kennen in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog, kort voor D-Day. Morris was toen 17, Thomas was 21. Het koppeltje had een tijdje verkering en dan werd Thomas op missie naar NormandiŽ gestuurd. Zo vaak hij kon, reisde hij naar Londen om zijn vriendinnetje te kunnen zien, maar toen de oorlog afgelopen was, werden de soldaten zo snel weer naar huis gestuurd, dat hij geen afscheid kon nemen.

Kort na zijn terugkeer stuurden Thomas en Morris elkaar brieven. Hij schreef haar met de vraag om naar de Verenigde Staten te verhuizen en met hem te trouwen. Maar Morris begreep zijn brief verkeerd en maakte eruit op dat hij iemand anders had leren kennen. Ze stopte met schrijven en zowel Morris als Thomas huwden iemand anders. Morris verhuisde met haar echtgenoot naar AustraliŽ, maar na 30 jaar ging het koppel uit elkaar. Thomas bleef getrouwd tot zijn vrouw overleed in 2001.

Vorig jaar vroeg Morris haar zonen om naar Thomas op zoek te gaan op het internet. Het koppel zag elkaar kort nadien voor het eerst sinds 1944 weer op Skype, hoewel Morris bijna blind is.

Via een GoFundMe-campagne werd genoeg geld ingezameld voor Mr. Thomas om naar AustraliŽ te reizen en Joyce Morris terug te zien. Zijn zoon Steve reisde met hem mee. ,,Ik sterf liever terwijl ik onderweg ben naar AustraliŽ, dan hier levend thuis te blijven en me af te vragen 'wat als?', vertelde de hoogbejaarde man.

Hij herinnert zich Morris als een mooi meisje: ,,Joyce was bijzonder" zei hij. Hij heeft altijd een foto van haar bewaard. ,,Ik kijk er gewoon naar uit om haar te zien glimlachen. Ik heb geen idee of er nog romantische gevoelens zullen zijn," aldus Thomas, ,,maar op zijn minst zal ik tijd kunnen doorbrengen met een oude vriendin. Gewoon zitten en herinneringen ophalen zal geweldig zijn."

Toegekomen op de luchthaven in Adelaide gaf de veteraan toe dat hij 'een beetje zenuwachtig' was, maar dat hij erg uitkeek naar het weerzien. ,,Ik ga haar een knuffel geven," aldus de man.

Na 72 jaar konden Thomas en Morris elkaar gisteren weer in de armen sluiten. ,,Dit is het mooiste wat me kon overkomen," vertelde Thomas, terwijl hij Morris innig omhelst. Morris antwoordde: ,,Goed. We gaan twee fantastische weken tegemoet."
Foto