Een bezorgde vader wendde zich vorige week tot internetcommunity Reddit om advies in te winnen. De man heeft een identieke tweeling en overweegt om een van de baby's een tattoo te geven om de twee jongetjes uit elkaar te kunnen houden. Hij kreeg opvallend veel steun voor zijn plan.

Volgens de vader, die op Reddit de gebruikersnaam Thrwydad hanteert, werd de tweeling erg prematuur geboren. Aaron en Adam, die ondertussen twaalf maanden oud zijn, zijn identiek, maar Aaron kampt met ernstige gezondheidsproblemen. De baby moet elke vier uur medicatie krijgen.

"Zelfs mijn vrouw en ik kunnen hen niet uit elkaar houden," aldus de vader. "We tekenen elke dag op Adam's arm met een stift (Aaron heeft erg gevoelige huid en we willen geen irritatie veroorzaken)," zo zegt hij. Maar die tactiek liep bijna fataal af toen de tweeling bij de grootmoeder in bad ging en de markering op Adams arm werd weggewassen. "Oma gaf Aarons medicijnen per ongeluk aan Adam. Adam werd erg ziek en Aaron belandde voor een week in het ziekenhuis. Dit is een bijzonder extreme situatie en ik wil het risico niet meer nemen. We hebben de jongens al eerder met elkaar verwisseld, maar het draaide nooit zo ernstig uit," zo schrijft Thrwydad op Reddit.

Hij vertelt dat hij en zijn vrouw nog op andere manieren hebben geprobeerd om de jongens van elkaar te onderscheiden: met nagellak, armbandjes, andere kledij en zelfs het scheren van het hoofd van een van de jongetjes. Nu is het koppel wanhopig op zoek naar een meer permanente oplossing.

"Ik las op het internet dat iemand één enkel puntje op een van zijn tweelingszoontjes had getatoeëerd en ook over een piercing in de oren. Ik vind het vreselijk om te zeggen, maar we hebben dit punt bereikt. Ik moet iets permanents doen. Ik had vorig weekend mijn twee zonen kunnen verliezen en ik ben wanhopig."

Hoewel lezers aanvankelijk zeer negatief stonden tegenover het idee om een baby een tatoeage of piercing te geven, toonde een groot aantal Redditors toch sympathie voor zijn plan.

"Geef hem een piercing in zijn oor. Die kan er weer uitgehaald worden of je zoon zal de coolste kleuter ooit zijn," zei iemand. "Ik zou ook het oor van een van de baby's piercen," zei een andere. "Dat is tenminste verwijderbaar en zal geen groot litteken achterlaten wanneer hij ouder is".

Anderen gaven voluit de voorkeur aan de tattoo. "Ik zou zeggen, een tattoo op de voet, aangezien het iets is dat alleen jullie zullen zien. Die kan nergens blijven achter hangen en kan eventueel nog verwijderd worden, maar zou sowieso erg klein zijn," schreef een gebruiker. "Mijn vriendin heeft hetzelfde probleem en verfde eerst de teennagels van de jongen," voegde iemand anders toe. "Uiteindelijk liet ze een puntje tatoeëren op de voetzool van een van de jongens."

Sommigen argumenteerden ook dat een tatoeage beter zou zijn, omdat het kan gebeuren in een medische omgeving. "Persoonlijk zou ik voor de tattoo gaan," licht een Redditor toe. "Je moet bijna zeker toestemming krijgen van de dokter, maar gezien de situatie lijkt dat me geen probleem. Ziekenhuizen gebruiken soms ook tatoeages voor medische redenen, zelfs kinderziekenhuizen."

De vader van Aaron en Adam heeft nog niet laten weten welke oplossing hij uiteindelijk heeft gekozen.