Een vrouw uit het Australische Perth voelt zich 'opgesloten in een betonnen grafkist' nu er slechts een paar centimeter van haar balkon een enorm nieuw complex wordt gebouwd. Daarmee komt er na 26 jaar woongeluk een einde aan het droomuitzicht van Hellen Barnaby. ,,Ik ben geen eigenaar van het uitzicht, maar ik woon nu in een tombe.''

Barnaby wist dat er een andere flat zou komen, maar niet dat hij z dichtbij zou staan. ,,Het breekt mijn hart'', zegt ze tegen Nine News.

Toen de Australische in 2012 hoorde dat ze voortaan uitkijkt op een grijze muur, tekende ze bezwaar aan bij de gemeente. Die zegt nu Barnaby's brief nergens meer te kunnen vinden. Inmiddels is het te laat om nog een klacht in te dienen; de muren staan er al.

In Perth werden de afgelopen jaren al vaker gebouwen uit de grond gestampt vlak naast andere panden. Talloze lokale bewoners protesteerden, maar tevergeefs. De gebouwen in de regio moeten dichtbij elkaar staan om ruimte te maken voor een nieuw treinstation. Wel belooft de gemeente voortaan 'rekening te houden met de gevoelens van bewoners'.
Foto