Pizzaketen Domino's heeft een zelfrijdend karretje ontwikkeld waarmee twee pizza's bezorgd kunnen worden. Het bedrijf wil het voertuig deze zomer in Nederland gaan testen.

De vraag is natuurlijk: is het een 1 aprilgrap of niet? Domino's benadrukt dat het 'absoluut geen grap' is en dat het in gesprek is met de RDW om het zelfrijdende voertuig in Nederland te introduceren.

De RDW bevestigt dat het onderzoek doet naar het zelfrijdende karretje van Domino's, maar heeft het voertuig nog niet gezien: "We gaan er niet van uit dat dit een 1 aprilgrap is, want wij nemen ons werk erg serieus."

Het zelfrijdende robotje, genaamd DRU (Domino's Robotic Unit), is in AustraliŽ al enkele keren getest en gaat vanaf deze zomer ook in Nederland rijden op universiteitsterreinen, zegt een woordvoerder.

Studenten zijn namelijk een heel belangrijke doelgroep voor Domino's. "En omdat zij relatief jong zijn, zullen ze ook niet snel schrikken van nieuwe technologie", laat een woordvoerder weten. DRU rijdt op het voet- en fietspad en past zijn snelheid daarop aan. Hij kan maximaal 20 kilometer per uur.