Ze kochten twee jaar geleden hun droomhuis, maar Derek en Maria Broaddus en hun kinderen hebben er nog geen nacht in durven slapen. De reden: ze worden in de gaten gehouden door een stalker.

Nu staat de villa in New Jersey weer te koop, voor 1,25 miljoen dollar. Bijna twee ton minder dan waarvoor de familie het in 2014 heeft aangeschaft.

Drie griezelige brieven van een stalker zijn de reden dat het dure huis alweer twee jaar leeg staat. Een week na de aankoop kwam de eerste, beweren Derek en Maria. Daarin schreef de nog onbekende stalker dat hij al decennia de baas is over het huis en alles in de gaten houdt, net als zijn grootvader en vader dat ooit deden.

Ook beweerde hij dat hij de vorige eigenaren had gevraagd om 'jong bloed' en dat ze toen op commando het huis verkocht hebben. De brieven waren ondertekend met 'The Watcher' (de bewaker).

De teksten klinken alsof ze uit een horrorfilm komen, maar Derek en Maria zijn er zo van geschrokken dat ze hun droomhuis hebben opgegeven. De angst dat hun drie kinderen iets overkomt, is te groot. The Watcher lijkt een obsessie te hebben voor het huis.

Hij zou onder meer geschreven hebben: "Hebben ze al ontdekt wat er in de muren zit? Ze komen er nog wel achter. Ik ben blij dat ik jullie namen ken en de namen van het 'jonge bloed' dat jullie naar me toe hebben gebracht." In een ander briefje stond: "Dat had je beter niet kunnen doen. Je wilt het huis niet kwaad maken." En: "Ik heb opdracht gekregen om te kijken en te wachten op 'zijn' terugkomst."

Inmiddels is het echtpaar Broaddus verwikkeld in een slepende rechtszaak met de vorige eigenaren, die niets over de stalker verteld hebben. John en Andrea Woods, twee wetenschappers, zeggen daar ook niets van te weten. Wel hebben ze ooit een anonieme brief ontvangen, maar daar geen aandacht aan geschonken. Toch gaan ook de Woods gebukt onder de stalker. Zij klagen nu de familie Broaddus weer aan voor onder meer het schaden van hun reputatie.
Foto