De eerste maanden van zijn jonge leven was Leopold zo goed als blind door zijn aangeboren afwijking. Maar nu heeft hij een speciale bril gekregen, waardoor hij weer van zijn omgeving kan genieten. De reactie van het vier maanden oude mannetje is hartverwarmend.

Leopold Wilbur Reppond, of Leo voor zijn ouders, lijdt aan een vorm van albinisme die niet alleen de kleur van zijn huid en haar heeft aangepast, maar ook zijn ogen be´nvloedt. Daardoor bracht Leo de eerste vier maanden zo goed als blind door. ,,Hij 'zag' eigenlijk met zijn handen omdat zijn zicht zo slecht was", aldus zijn 39-jarige vader David.

Toen de ouders, die in Seatlle wonen, na een afspraak met een kinderoogarts een speciaal brilletje mee naar huis kregen, met rubberen randen om de tere babyhuid te beschermen, nodigden ze vrienden en familie uit om het speciale moment met hen te delen.

Wanneer Leo voor het eerst door de glazen kijkt en zijn moeder ziet, spreekt zijn gezichtje boekdelen.

,,Hij is zo veranderd", aldus Leo's vader. ,,Hij begint eindelijk objecten te zien en te herkennen. Hij glimlacht veel meer en heeft veel meer interactie met mensen nu hij hen ook daadwerkelijk kan zien."
Filmpje