Het ziet ernaar uit dat de laatste wens van de overleden Gary Robert Dupuis toch in vervulling zal gaan. Woensdag spoelde op een strand in het Canadese Cap Breton een tequilafles aan met daarin zijn as, een briefje en geld voor een drankje. Het is de eerste stop van wat uiteindelijk een wereldreis moet worden.
Norman MacDonald, een strandjutter uit West Mabou, aan de Oostkust van Canada, vond de fles met de opmerkelijke inhoud: de as van een overleden man, 25 Canadese dollar en een briefje dat door een van zijn kinderen is geschreven.

Op het briefje staat dat Dupuis, die geboren is op 1 juli 1954 en in zijn jonge jaren een vrij roekeloos bestaan leidde, ervan droomde om op latere leeftijd de wereld rond te reizen. ,,Dit is mijn vader. Zijn favoriete drank was tequila - puur. Als je hem vindt, neem dan alsjeblieft dit geld, betaal een drankje voor jezelf en Gary en laat hem daarna weer vrij in de oceaan. Het is mijn wens dat zijn droom om de wereld te zien in vervulling gaat en dat hij eindelijk rust vindt", zo staat er op het briefje te lezen.

Mooi gebaar
MacDonald hoopt dat het nieuws van de vondst de familie van Dupuis zal bereiken. ,,Het zou fijn zijn als de persoon die het verstuurd heeft, weet dat het gevonden is en dat het niet verloren is", zei hij tegen de Canadese krant de Globe and Mail. ,,Zoiets verwacht je niet te vinden. Maar als je het briefje leest, dan begrijp je wel waarom. Het is een mooi gebaar."

MacDonald is zeker van plan een drankje op Dupuis te gaan drinken. Daarna zal hij er een extra briefje van twintig dollar in stoppen en de fles meegeven met een lokale visser, die haar wat verder in zee kan gooien.
Zie ook