Een vrouw die braadworsten verkoopt door een hek langs een Duitse snelweg moet daarmee ophouden. Dat heeft een rechter bepaald.

Christina Wagner kocht in 2009 een leegstaande 'Raststätte' langs de A9 in de deelstaat Thüringen. Maar het restaurant had al jaren geen vergunning meer, dus toen ze het opende, stak de deelstaatregering daar een stokje voor.

De Thüringer autoriteiten bouwden een hek om het gebouw om te voorkomen dat automobilisten er zouden kunnen komen. Wagner bleek echter niet voor één gat te vangen: ze begon haar braadworsten gewoon door het hek heen te verkopen.

Het leverde jarenlang een uniek tafereel op. Van achter een metershoog hek bracht Wagner haar snacks aan de man en ze overhandigde ze tussen de spijlen door aan haar klanten.

Onderhandelingen tussen beide partijen leverden niets op, dus moest de rechter zich erover buigen. En die deed dat vanmiddag, op locatie langs de A9.

Ondanks het mooie weer bleek de rechter niet te vermurwen: vanwege het ontbreken van een vergunning moet de worstverkoper toch echt stoppen. Wagner heeft wel aangekondigd in beroep te gaan. Tot dat beroep heeft gediend, gaat ze gewoon door met de verkoop.