Micah is nog geen jaar oud, maar heeft al meer dan 20.000 volgers op Instagram. Kiekjes van het schattige ventje worden massaal geliked en dat is niet onopgemerkt gebleven: hij heeft nu ook een modellencontract.

Dat Micah, nu elf maanden oud, in de schijnwerpers staat, is misschien niet zo gek. Zijn moeder, Amanda Booth, werkt als model en zijn vader is mode-ontwerper. Toen Micah drie maanden oud was, werd het syndroom van Down bij hem geconstateerd.

Amanda begon al met het Instagrammen van foto's van haar zoontje voordat zij en haar man wisten dat Micah het syndroom van Down had. Maar al snel werd Instagram voor Micahs moeder een manier om hun ervaringen te delen met andere ouders.

En net als zijn moeder, houdt Micah van de camera. "Zodra we de camera pakken, kijkt-ie gelijk recht in de lens", zegt Booth tegen ABC News. "Iedereen zegt tegen hem: je bent net je moeder."

Micah heeft inmiddels al ruim 22.000 volgers op Instagram. De foto's van het jongetje zijn zo populair, dat Micah inmiddels bij hetzelfde modellenbureau zit als zijn moeder.

Volgens zijn moeder is Micah het leukste en vrolijkste baby'tje dat er is. "En als je denkt dat ik bevooroordeeld ben, vraag het dan maar aan iedereen die hem heeft ontmoet. Ze zullen het allemaal bevestigen", zegt ze tegen BuzzFeed.
Foto