In een ultieme poging om de vleesjurk van Lady Gaga te doen verbleken, ging de Britse Sarah Louise Bryan aardig ver. Ze zamelde via social media schaamhaar van anderen in en maakte er een jurk van.

Zes maanden lang zamelde Sarah (28 ) haar in via verzoekjes op Twitter. Het overgrote deel daarvan is schaamhaar, maar sommige plukjes haar in de jurk komen van andere plekken op het lichaam. Afgelopen zaterdag toonde ze de jurk voor het eerst aan het publiek.

De Britse schoonheidsspecialiste bedacht het bijzondere ontwerp in januari, nadat ze vorig voorjaar de wereld over ging met een jurk geheel bestaande uit Skittles. Ze vertelt aan de Britse krant The Daily Mirror: ,,Ik besloot nog een ontwerp te maken na de Skittlesjurk, waarmee ik de vleesjurk van Lady Gaga kon overtreffen. Ik wilde de titel 'walgelijkste jurk' van haar overnemen door via Twitter om schaamhaar te vragen."

Het maken van de jurk was nog niet zo eenvoudig. Omdat ze begon te kokhalzen, besloot ze een veiligheidsbril, mondkapje en handschoenen te gebruiken. Sarah: ,,Want wie wil er nou schaamhaar eten?" Tijdens het ontwerpen bewaarde ze de jurk in de kamer van haar 13-jarige zoon.

Op Twitter heeft Sarah, naast vele lovende reacties, ook aardig wat kritiek gekregen op haar prikkelende ontwerp. Het lijkt haar niet te deren: ,,Dat spoort me juist nog meer aan. Ik ben er trots op dat ik de eerste ter wereld ben die zoiets unieks heeft gecreŽerd." Ze is al plannen aan het maken voor een jurk die deze nog kan overtreffen.

Het is overigens niet de eerste keer dat schaamhaar als kunstobject wordt gebruikt. Begin dit jaar was er in Amsterdam al een tentoonstelling waar kunstwerken gemaakt van haar centraal stonden.
Foto