Een zwarte hotdog krijg je meestal alleen als je hem te lang in de oven laat zitten, maar Ikea Japan is begonnen met de verkoop van een zwartgekleurde hotdog in hun bistro.

Het broodje en de worst hebben die zwartgeblakerde kleur omdat er eetbare bamboehoutskool doorheen is gedaan, meldt Daily Mail. De houtskool wordt gewoonlijk gebruikt om water mee te zuiveren en als ontgiftingsmiddel.

De Japanse Ikea heeft het broodje worst geïntroduceerd voor zijn tiende verjaardag. De nieuwe hotdog heet de Ninja Dog en is 30 centimeter lang, weet Rocket News 24. Hij is zo genoemd omdat hij lijkt op een ouderwetse Japanse boekrol. De Ninja Dog kost 300 yen, omgerekend ongeveer 2,68 euro. Hij is te verkrijgen met alle normale sauzen en met uitjes.

De zwarte hotdog is niet het eerste donkergekleurde fastfood. Eerder verschenen er ook al zwarte hamburgers op de markt. Zo kwam de Franse fastfoodketen Quick met een Darth Vader Burger bij de première van de Star Wars film The Phantom Menace 3D in 2012. De broodjes waren zwartgekleurd door een kunstmatige kleurstof.

De broodjes van de Kuro Burger (letterlijk 'zwarte burger') van de Burger King zijn echter zwart door natuurlijke producten zoals inktvisinkt. De fastfoodketen ging zelfs nog een stapje verder: ook de kaas en knoflooksaus waren zwartgekleurd.
Foto