Een gruwelijk verhaal in India. Een 20-jarige studente die drie jaar geleden werd verkracht door vijf mannen, is deze week opnieuw verkracht. Mogelijk door dezelfde mannen. Ze waren op borgtocht vrij.

Mogelijk wilden de mannen wraak nemen omdat de vrouw standvastig bleef in haar beschuldigingen tijdens de rechtszaak tegen de mannen, schrijft de Washington Post.

De vrouw werd deze week meer dood dan levend aangetroffen in struikgewas langs de kant van de weg in een klein stadje in het noorden van India.

India kent vooral op het platteland nog steeds het kastenstelsel, waar je geboorte bepaalt tot welke kaste je hoort. Het slachtoffer is afkomstig uit één van de laagste kasten. De mannen zijn afkomstig uit hogere kasten. Het is gebruikelijk dat in zo’n geval geen aangifte wordt gedaan van verkrachting.

De zaak wordt dan vaak afgekocht. Naar verluidt zouden de mannen de familie van het slachtoffer 75.000 dollar hebben geboden. Geen klein bedrag in een land waar het gemiddelde jaarinkomen rond de 1500 dollar ligt. De familie weigerde de schadevergoeding.

Zij benadrukten dat de mannen in de gevangenis zouden worden opgesloten. Volgens de broer van de 20-jarige vrouw is dat reden voor de tweede verkrachting.

De mannen wachtten de vrouw op bij de universiteit, drogeerden haar en verkrachtten haar in een auto. Ze lieten haar daarna voor dood achter.