Het is altijd de schuld van een ander. Dat was ook zo in het geval van keeper Sammy Ndjock van de Amerikaanse voetbalclub Minnesota United.

Het gebeurde in de 25e minuut van de eerste helft. AFC Bournemouth uit Engeland staat met 1-0 voor bij de vriendschappelijke wedstrijd tegen Minnesota United.

Het afstandsschot komt hoog in. Een man van Bournemouth staat in het strafschopgebied klaar om de bal op te vangen. Ndjock springt hoog op en plukt de bal uit de lucht.
Hij haalt uit om de bal weer richting middenveld te werpen en gooit de bal… in eigen doel.

Engeland won met 4-0, waarvan één doelpunt dus op het conto van de tegenspelende doelman. En dat was NIET zijn schuld. Het lag aan de boterham met jam die hij in de kleedkamer had gegeten.

De jam was blijven plakken aan zijn handschoenen, legt de goalie uit. En daardoor glipte de bal de verkeerde kant op. Het moet ongeveer zó zijn toegegaan.