De mobiele game Pokémon GO blijft waanzinnig populair. De rage zorgt dan ook iedere dag weer voor ophef. Zo werd er dinsdag nog iemand ontslagen vanwege het spelletje en is het vangen van Pokémon op meerdere plekken inmiddels verboden.

De game zorgt niet alleen voor overlast, maar ook voor inspiratie. Zo vernoemen steeds meer ouders hun kind naar een Pokémon. Althans, dat meldt Babycenter, een Amerikaanse website waarop de trends op het gebied van babynamen worden bijgehouden.

Gebruikers van de site laten tijdens de registratie weten welke naam ze hun kind hebben gegeven of gaan geven. Hierdoor heeft de website een uitgebreide database. Wij zetten de populairste Pokémonnamen voor je op een rij.

6 Ivy
De naam Ivy is afgelopen jaar flink gestegen op de lijst van Babycenter. Dit heeft mogelijk te maken met de Pokémon Ivysaur.

5. Star
Ook Star wordt steeds populairder. Mogelijk was de naam al in trek, maar het heeft mogelijk ook iets te maken met Starmie.

4. Ash
Hij is geen Pokémon, maar minstens zo populair. Ouders geven ook steeds vaker de naam van Pokémontrainer Ash aan hun zoon. De naam is 248 plekken gestegen in de lijst.

3. Eevee
Op de derde plek staat de naam Eevee, vernoemd naar het schattige wezentje uit de mediafranchise. De naam steeg 1377 plekken in de lijst.

2. Onyx
Vooral meisjes krijgen namen die geďnspireerd zijn door Pokémon. Op de tweede plek staat namelijk Onyx. Voor de jaren 90 kwam Onyx helemaal niet voor. Daarna steeg de naam iets, maar de afgelopen weken is er flinke piek te zien, schrijft Babycenter.

1. Rosalia
De meisjesnaam Rosalia staat met stip op nummer 1. De naam steeg maar liefst 5859 plekken in de lijst. Het is tevens de normaalste naam in ons lijstje.

Wie weet komen we over een tijdje wel Pikachu en Charmander tegen in de speeltuin en dan dus niet in de vorm van Pokémon...