Een Duits echtpaar met twee kinderen en vier kleinkinderen is op Oudejaarsavond 2015 in hun busje gestapt en naar de grens met Rusland gereden om aldaar asiel aan te vragen. Inmiddels verblijven ze nog altijd in de buurt van het Rode Plein en wonen ze in een motel, zo meldt de Express.

De familie heeft gezegd asiel aan te vragen omdat ze de ‘Duitse dictatuur’ willen ontvluchten. Ook de massa-immigratie, de ‘te snelle seksualisering van kinderen’, het ‘tekort aan democratie’, de ‘moreel corrupte maatschappij’ en ‘het uiteenvallen van de maatschappij’ zijn redenen voor de asielaanvraag.

Ondanks het feit dat Rusland hun asielaanvraag niet accepteert omdat Duitsland bekend staat als veilig weigert de familie te vertrekken. Ze vinden Poetin een goed voorbeeld voor een leider en denken dat Duitsland en Rusland eigenlijk nog in oorlog zijn met elkaar omdat er direct na de Eerste Wereldoorlog in 1918 nooit een vredesakkoord is getekend tussen de landen, alleen een staakt-het-vuren.

Dankzij aardige Russische buurtbewoners die het gezin helpen kan het gezin als illegaal overleven in Rusland. Maar de vraag is hoe lang ze dat nog volhouden.