Ophef in Saksen: het Duitse grondrecht op naaktlopen komt in de verdrukking nu tegenover een lokaal nudistenterrein een asielzoekerscentrum voor mannen wordt ingericht. De nudisten mogen vanaf volgende maand alleen nog in badkleding zwemmen.
Dat laten de 400 leden van de vereniging 'Familiensport und FKK-Bundes Waldteichfreunde Moritzburg' niet over hun kant gaan en de naaktrebellen krijgen bijval. Vooral in de voormalige DDR wordt FKK beschouwd als cultureel erfgoed. Maar de komst van 112 asielzoekers uit meest moslimlanden dreigt roet in het eten te gooien.

De vereniging had de regionale overheid om subsidie gevraagd voor de bouw van een beschermwal tegen de blikken van nieuwsgierige asielzoekers. Maar in plaats van overheidsgeld kwam de kleding-oekaze. De vereniging moet bordjes ophangen met de tekst: 'Zwemmen uitsluitend in badkleding toegestaan'- in het Duits, Arabisch, Perzisch en in het Albanees.

De FKK-ers weigeren. ,,Wij bepalen zelf wat er op ons terrein gebeurt", zei een strijdbare penningmeesteres, Petra Hoffman (70), tegen Bild.