De populairste en best verdiendende vlogger zijn heeft natuurlijk z'n voordelen, maar volgens de Zweed Felix Arvid Ulf Kjellberg, beter bekend als PewDiePie, heeft het ook zeker nadelen. Fans komen regelmatig onuitgenodigd langs bij hem thuis.

"Sinds ik ben begonnen met het plaatsen van video's, heb ik in zes of zeven verschillende huizen gewoond", zegt hij. "En in ieder huis heb ik bezoek gehad van fans, zonder dat ik ze heb uitgenodigd. Het is zo raar."

Er zijn jongeren naar zijn huis gekomen, ouders met kinderen en zelfs hele schoolklassen. "Maar als je mijn adres ergens op internet vindt, is dat niet hetzelfde als een uitnodiging krijgen. Veel mensen zullen zeggen dat ik dit over mezelf heb uitgeroepen omdat ik video's ben gaan plaatsen op YouTube, maar dat ik fans heb betekent niet dat ik het prima moet vinden dat ze zich slecht gedragen."

"Dus als je naar mijn huis komt zal ik niet met je praten en ik zal geen foto met je maken", zegt hij. "En ben je van ver gekomen? Sorry, maar dan had je dat niet moeten doen. Dit gaat om mijn privacy. Kom gewoon niet meer naar mijn huis, alsjeblieft."