Een royale dertiende maand, boot voor het personeel of een cursus in de Ardennen. Bij het Drentse ICT-bedrijf New Nexus mogen werknemers zelf de helft van de winst verdelen. "Wij praten liever over het optimaliseren van plezier dan het optimaliseren van winst."

Een aantal jaar geleden werkte New Nexus, dat ict’ers detacheert en B2B apps bouwt voor bedrijven als Ziggo, KPN en Univé, nog 'heel traditioneel', vertelt mede-oprichter Jan Schut (54). "Winst ging naar de aandeelhouders. Hoe harder je werkte hoe hoger de bonus."

Tot het begon te wringen. "Iemand die ziek was, kon daar niets aan doen, maar liep dan wel honderden of duizenden euro’s mis. De ene werknemer heeft meer werk dan de andere, terwijl iemand er niets aan kan doen als hij even geen klus heeft."

Op een bijeenkomst van het personeel (100 werknemers) kwam de roep om een ander model. "Dit was dus geen besluit van de directie", benadrukt Schut. Diverse brainstormsessies en een jaar later werd besloten om de helft van de winst, die 1 tot 2 miljoen euro per jaar bedraagt, aan het personeel 'te geven'.

Elke drie maanden buigen verschillende teams zich over de thema’s goede doelen, technische spielerei, sociale activiteiten, sport en duurzaamheid. Het geld moeten de werknemers verdelen volgens het ik-wij-zij principe. 'Ik' kan een verhoogde dertiende maand zijn voor iedereen, 'wij’ bijvoorbeeld een cursus, een solarboat voor het personeel of weekendje Ardennen.

'Zij' betekent iets terug doen voor de maatschappij. Zo zijn er ICT-colleges gegeven aan vluchtelingen, is er een app ontwikkeld voor diabetespatiënten of een dubbeldekkerbus voor een lokale zorgboerderij.

Voor New Nexus is winst maken niet het hoofddoel, zegt Schut. "Het gaat hier meer over het optimaliseren van winst dan het optimaliseren van plezier."

Dat het personeel met plezier bij het bedrijf werkt is volgens hem terug te zien in het ziekteverzuim dat al jaren op de 1 tot 1,5 procent ligt. Landelijk ligt dit percentage op gemiddeld 4,3; van elke 1000 te werken dagen worden er 43 verzuimd vanwege ziekte.

"Mensen vinden het hier echt fijn en dat is maar goed ook, want een derde van je tijd breng je toch op je werk door." De afgelopen jaren vertrok slechts één werknemer, zegt hij. Werknemers dragen zelf ook hun steentje bij. Zo zijn er clubjes mensen die door de week in de lunchpauze samen gaan sporten.

De werkwijze van het bedrijf gaan op belangstelling rekenen van andere bedrijven in de regio. Op netwerkborrels wordt Schut regelmatig aangesproken op zijn bedrijfsfilosofie. "Gek eigenlijk dat wat wij doen kennelijk niet normaal is."