Je huwelijk laten sluiten door Gandalf uit de Lord of the Rings-films: Sean Parker, oprichter van het muzieknetwerk Napster, had er 1,3 miljoen euro voor over. Maar Ian McKellen, de acteur die Gandalf speelt, moest er niet aan denken: "Gandalf doet geen trouwerijen."

Het huwelijk tussen Parker en zijn echtgenote, de zangeres Alexandra Lenas, werd voltrokken in 2013. En hoewel McKellen vriendelijk voor het aanbod had bedankt, vond het feest helemaal in Lord of the Rings-stijl plaats. Er was in Big Sur (CaliforniŰ) zelfs de ru´ne van een kasteel voor opgetrokken. Bezoekers werden uitgedost door Ngila Dickson, de kostuumontwerpster die voor de films een Oscar had gewonnen. De tafels waren bedekt met dierenvachten; op het menu stonden varkens van het spit.

McKellen kreeg het aanbod om het huwelijk te sluiten via een gemeenschappelijke kennis. "Ik doe niet aan verkleedpartijtjes", zei McKellen in de Mail on Sunday. "Behalve voor toneelstukken en zo. Dus ik zei: sorry, Gandalf doet geen trouwerijen."

Opvallend genoeg is McKellen wÚl officieel geregistreerd als ambtenaar van de burgerlijke stand. Zo voltrok hij drie jaar geleden het huwelijk tussen acteur Patrick Stewart en zangeres Sunny Ozell.

De extravagante bruiloft van multimiljonair Parker kostte 10 miljoen dollar (omgerekend 8,8 miljoen euro). Daar kwam later nog eens een boete van 2,5 miljoen dollar overheen doordat hij de kasteelru´ne had laten bouwen in een speciaal gehuurd stuk bos. Het optrekken van de ru´ne was in strijd met de regels die voor het beschermde natuurgebied gelden.