In een poging het aantal nachtelijke ongelukken met koeien in India terug te dringen, krijgen de dieren in de deelstaat Madhya Pradesh lichtgevende tape om hun hoorns. De politie gaat er persoonlijk voor zorgen dat de ruim 300 koeien in het gebied straks wat beter opvallen.

Omdat koeien heilig zijn in India, lopen ze vrijelijk over straat. Dat heeft echter al talloze keren tot ongelukken geleid. Vorig jaar waren er 550 ongevallen waarbij loslopende dieren betrokken waren. Hoofd van de verkeerspolitie Kailash Chauhan vertelt de Indiase krant India Today: ,,Er was een dringende behoefte om zulke ongelukken te voorkomen."

De koeien in het district krijgen de komende dagen oranje lichtgevende tape om hun hoorns. Dat is echter slechts een tijdelijke maatregel, aangezien deze na een tijdje vanzelf loslaat. Alle hoop van de lokale politie is er op gevestigd dat de overheid uiteindelijk besluit om lichtgevende verf te kopen, om de dieren zo permanent te kunnen beschermen. Andere districten hebben al aangegeven ook interesse te hebben in de tape, maar missen nog de mankracht om deze aan te brengen.

Het is overigens niet de eerste keer dat dieren uit veiligheidsoverwegingen wat opvallender worden gemaakt. Eind vorig jaar werden de geweien van rendieren in Finland geverfd met lichtgevende verf, om zo ongelukken te voorkomen.
Foto