Twee schipbreukelingen zijn door de Amerikaanse kustwacht van een onbewoond eilandje in de Grote Oceaan gered. Naar hen is een week gezocht. De twee, een stel van in de vijftig, waren op 17 augustus met een klein bootje van nog geen zes meter vertrokken van Weno Island naar Tamatam. Ze hadden nauwelijks voorraden bij zich en ook geen nooduitrusting.

Die twee Micronesische eilandjes liggen een kleine 300 kilometer uit elkaar. Toen het bootje twee dagen later niet was aangekomen, werd er alarm geslagen. Er werd een grote zoektocht naar de twee opvarenden op touw gezet. Daaraan werd meegedaan door veertien schepen en twee vliegtuigen. Er werd gezocht in een gebied van 42.000 vierkante kilometer, dat is ongeveer de oppervlakte van Nederland.

Op 24 augustus werden de twee door een vliegtuig gespot. Ze zaten op een eilandje een heel stuk ten noorden van de route die ze hadden moeten volgen. Om te worden opgemerkt hadden ze op het strand met grote letters SOS in het zand geschreven. Twee dagen later konden de twee worden opgepikt.
De twee op het strand nadat ze zijn gezien US Navy

In april werden in hetzelfde gebied ook al schipbreukelingen opgepikt die in het zand hadden geschreven om te worden opgemerkt. Het enige verschil was dat zij HELP hadden geschreven in plaats van SOS.
Foto