Het dodental van de aardbeving deze week in Itali heeft inmiddels 290 bereikt. En van hen is Andrea Cossu (47). Zijn hondje Flash weigerde tijdens de begrafenis zijn doodskist te verlaten. Het beeld daarvan is hartverscheurend.
Andrea Cossu was n van de vele Italianen die rond Rome woonde, maar naar het bergdorpje Pescara del Tronto was afgezakt voor een zomervakantie. Hij kwam onder een instortend gebouw terecht en overleefde de aardbeving niet.

Hij was gek op zijn trouwe viervoeter Flash. ,,Ze waren altijd samen", aldus Rita, de diepbedroefde vrouw van Andrea, tegen La Repubblica. Volgens haar heeft de hond samen met de reddingwerkers uren gegraven om haar man te redden, maar uiteindelijk troffen ze de 47-jarige timmerman levenloos aan.

Hij omarmde Charly, de oudere hond van het koppel, die ook omkwam bij de ramp. Rita raakte van haar man gescheiden, omdat hij Charly probeerde te redden.

Steun
Vrijdagmiddag werd Andrea begraven. Flash bleef heel de plechtigheid lang bij de kist van zijn baasje liggen, maar gaf ook zichtbaar steun aan de ontroostbare vrouw. ,,Ik hoop dat mijn man en Charly nog steeds samen zijn. En dat ze samen door de Italiaanse velden lopen."

De vrouw is enorm dankbaar dat ze Flash nog heeft. ,,Ik raakte hem kwijt tijdens de aardbeving. Pas uren later zag ik dat een andere vrouw hem had aangelijnd. Hij herkende me meteen. Hij is nu het enige dat ik nog heb."