14 februari komt eraan. Overal worden gelukkige paartjes opgevoerd die elkaar verwennen met rode rozen, cadeautjes en romantische dineetjes. Terwijl er steeds meer vrouwelijke singles rondlopen, is het niet altijd makkelijk om deze periode door te komen. Voor de singles onder ons, hoe kom je Valentijn door zonder schadelijke bijwerkingen?
Er zijn veel gelukkige paartjes die er niet bij stil staan en het in hun hoofd halen uitgebreide verhalen uit te wisselen met singles. Probeer hen tijdens deze periode te mijden. Ga niet naar Valentijnfeestjes en blijf een avondje thuis. Lees een goed boek of kruip een avondje voor de buis.
Erger nog, geef niet toe aan vriendinnen die een ‘blind date’ de oplossing vinden. De kans op succes bij ‘blind dates’ is sowieso al enorm laag en de teleurstelling op deze dag zou nog harder aankomen.
Tracht geen zelfmedelijden te hebben en zet trieste gedachten opzij. Denk vandaag aan de voordelen, want die zijn er heus wel. Vrijheid, onafhankelijkheid, nieuwe vriendschappen ontdekken zonder veel commentaar van de partner, vrije tijd zelf invullen.
Onthou dat de commercie op Valentijn voluit moet draaien. Op televisie en op reclame worden we overstelpt met romantische films en slogans. Het zijn allemaal trucjes om de verkoop van bepaalde producten te stimuleren.
Blijft jouw vriendin of collega maar pochen over hun fantastische relatie en sublieme avonturen, denk eraan dat 14 februari wel voorbij gaat. Hoe staat het met hun liefde op de andere dagen? Sommige dingen gaan voorbij, misschien ook wel hun relatie?
Verwen jezelf. Koop mooie bloemen, neem een warm bad, haal iets lekkers in huis of ga winkelen en koop nieuwe kleding. Kortom, maak jezelf gelukkig.