Een 29-jarig fotomodel wordt aangeklaagd omdat ze in de kleedkamer van een sportschool stiekem een foto maakte van een 70-jarige naakte vrouw. Het Playboymodel in Los Angeles plaatste de foto op sociale media met een beledigende tekst erbij.

Dani Mathers schreef: 'If I can't unsee this then you can't either' - vrij vertaald: 'Dit had ik liever niet gezien en jullie ook niet'. Na het posten op Snapchat werd het naaktmodel zelf overspoeld met kritiek op de beledigende tekst waarmee ze het lichaam van een oude vrouw afkraakt. Mathers schrok zich rot, bood haar excuses aan en verwijderde al haar sociale media-accounts.

Tevergeefs. De sportschool trok het lidmaatschap van het Playboy-model in en deed aangifte bij de politie. Volgens een manager van de sportschool is het maken van foto's in de kleedkamer onacceptabel gedrag en komt de privacy van sportschoolleden zo in het gedrang. Volgens justitie in de celebrity-stad heeft het fotomodel de privacy van de oude vrouw aangetast.

Als ze wordt veroordeeld kan Mathers tot zes maanden gevangenisstraf krijgen en een boete van duizend dollar. Het model stond in 2014 in Playboy. Ze zegt nu dat ze de foto per ongeluk deelde. 'Ik weet dat het verkeerd is om iemands lichaam belachelijk te maken.'
Foto