Het is een nachtmerrie van elke ouder: de bus of de trein zien wegrijden, mét je kind erin, maar zonder jou. De Vlaamse Iemke (23) zag het gebeuren toen ze op de bus stapte in Gent.

Op de Facebookpagina van de busmaatschappij uit ze haar verontwaardiging. Op het moment dat de deuren van de bus sloten, begonnen mensen achterin hard te roepen. "Er was een mama die haar buggy al in de bus had gekregen (via de achterdeur, red.), maar er zelf niet bij was geraakt", schrijft Iemke.

"De buschauffeur keek naar achter in de bus en negeerde duidelijk het signaal dat wij als reizigers hem gaven", vervolgt ze. Een jongedame loopt naar voren om de bestuurder erop te attenderen dat de moeder nog buiten stond.

Daar had de chauffeur blijkbaar geen boodschap aan, want hij reed weg. Als reactie op het protest van de jongedame antwoordde hij dat de moeder pech had en ze in het vervolg maar voorin moest opstappen. Iemke en anderen probeerden hem ervan te overtuigen dat hij echt moest stoppen.

Tevergeefs, schrijft Iemke. "Enkele van zijn reacties: de deuren waren al toe, da's dan pech voor die kleine, ik ga anderen niet in gevaar brengen voor dat mens. Uiteindelijk is een vriendelijke meneer ongeveer een kilometer of twee verder uitgestapt met de buggy, om zo de moeder te gaan zoeken."

De buschauffeur reed vervolgens ook nog zomaar haltes voorbij. Ook de halte van Iemke laat hij links liggen. Ze 'mag' uiteindelijk op een druk kruispunt de bus uit.

De busmaatschappij heeft inmiddels gereageerd op Iemke's klacht. "We nemen jouw verhaal zeer ernstig en zullen dit grondig verder onderzoeken."