65.000 felicitaties en het houdt maar niet op. ''Bizar, echt bizar. Dat zoveel Facebookgebruikers de moeite hebben genomen om hem met zijn verjaardag te feliciteren'', zegt kleindochter Suzanne Rijenga over haar opa Rijn.

Suzanne vertelt dat het bericht hét gesprek van de dag is bij opa en de vele verjaardagsgasten die hem en zijn echtgenote (87) in Hilversum bezochten voor z'n verjaardag. ''Opa zal wel schrikken als ie straks zijn laptop openklapt. Ik denk dat ie nog wel een tijdje nodig gaat hebben om alle reacties te lezen,'' zegt de verraste kleindochter.

''Ik was vorige week zelf jarig en kreeg 150 reacties erop, dus ik dacht, laat ik dat ook voor mijn opa doen. Ik hoopte op 100 reacties, maar dit slaat alles. Bizar, echt niet normaal gewoon. Wat zal opa dat leuk vinden, al die mensen die de moeite nemen om een mooie boodschap achter te laten, '' zegt Suzanne.

90 jaar werd haar opa. En hij is zelf ook dol op Facebook. Suzanne had bedacht dat het leuk zou zijn om hem digitaal in het zonnetje te zetten en zette's morgens om 07.00 uur, zonder dat opa dat wist, een oproepje online. En die ging nogal viral vandaag. Al meer dan 200.000 mensen namen de moeite om een felicitatie te plaatsen of het bericht te delen.

HELP!! 🚨
Ik heb jullie hulp nodig, mijn lieve lieve opa is vandaag maar liefst 90 jaar geworden!! Voor deze onvergetelijke dag zou het super leuk zijn als jullie hem allemaal zouden willen feliciteren. Want ik weet zeker dat mijn lieve opa dat ontzettend leuk zou vinden!
Als man van deze tijd vind hij namelijk niks leuker dan facebooken! En hoe leuk is het om te laten zien dat er veel meer mensen zijn die deze speciale dag met hem mee vieren! Hoe meer hoe beter! 🎉🎂 Delen zou top zijn!!


In de vijftien uur dat het bericht online staat, feliciteerden al 170.000 Facebookgebruikers opa Rijn. De teller loopt nog steeds snel op. Het bericht werd ook nog eens meer dan 30.000 keer gedeeld. Suzanne's opa krijgt zelfs felicitaties uit België.
Foto