blog |
Emmo Stamgast
WMRindex: 67.932 OTindex: 28.590
|
Quote @allone: Wat heb je met de verbrande staven gedaan? Spijs er uit, en nog een keer gebruiken? De verbrandde korst eraf gekrabd. De lagen eronder waren nog prima. Het ziet er niet uit maar het smaakt nog steeds. |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.138 OTindex: 93.693
|
@Emmo: maar het smaakt nog steeds ~ dat zal best, dat geloof ik meteen Laatste edit 02-12-2021 10:09 |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.311 OTindex: 96.228
|
@Emmo: Dan eet je gewoon met je ogen dicht. Jammie! 😉 |
|
Beereekhoorn Oudgediende
WMRindex: 1.250 OTindex: 10.213
|
@allone: ik lust ook geen amandelen brrr daarom eet ik nooit spijs, maar van hazelnoten misschien een idee |
|
Emmo Stamgast
WMRindex: 67.932 OTindex: 28.590
|
@Beereekhoorn: Volgens mijn kookboek kun je zowel walnoten als hazelnoten gebruiken. Wel zo fijn mogelijk malen. |
|
Beereekhoorn Oudgediende
WMRindex: 1.250 OTindex: 10.213
|
@Emmo: ik zal eens kijken heb nog nooit spijs gemaakt maar oefening baart kunst |
|
Beereekhoorn Oudgediende
WMRindex: 1.250 OTindex: 10.213
|
Gelukkig heb ik een goede keukenmachine
Laatste edit 02-12-2021 14:10 |
|
Emmo Stamgast
WMRindex: 67.932 OTindex: 28.590
|
@Beereekhoorn: Het is echt heel simpel: Je maalt de (blanke) noten zo fijn als je maar kunt. Dan 1 op 1 mengen met gewone suiker. Per 200 gram noten 1 ei toevoegen. Één theelepel met citroenrasp en 2 á 3 desertlepels citroensap er bij mengen. Dat gaat allemaal in één keer. Blijven mengen tot het een stijve, kleverige massa wordt. Je hebt dan krapaan 500 gr spijs. Waarschuwing: mijn oude machine heb ik op deze manier in de vernieling geholpen. Op het moment dat het malen zwaar gaat worden (na het toevoegen van ei, rasp en sap) direct uitzetten. Mijn huidige machine (Magimix) is een stuk sterker en draait gewoon door. 100 gram spijs is genoeg voor één banketstaaf van 30cm (3 velletjes bladerdeeg). Voor een stol 300 gr spijs. Laatste edit 02-12-2021 15:57 |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.138 OTindex: 93.693
|
@Beereekhoorn: succes er mee. @Emmo, onze @WMR-kok (deze laatste zal wel samen met de blogs verdwenen zijn?!) Laatste edit 03-12-2021 06:15 |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.138 OTindex: 93.693
|
Van de 17.000 Joden die in onze buurt woonden, overleefden er slechts 4.000 de Tweede Wereldoorlog. Van de 140.000 Joden die voor de oorlog in Nederland woonden overleefden er slechts 30.000, vooral door het verraad en de medewerking van de leden van de NSB. Tegelijkertijd moet worden gewezen op de activiteiten van de Nederlandse ondergrondse en de vele Nederlandse helden die Joden van de dood hebben gered, terwijl de straf voor het verbergen van Joden de dood was van de onderduikfamilie.Een verhaal van een Amsterdamse Joodse jongen. |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.311 OTindex: 96.228
|
@allone: O, dat verhaal ga ik vanmiddag op mijn gemak lezen. |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.138 OTindex: 93.693
|
|
|
Beereekhoorn Oudgediende
WMRindex: 1.250 OTindex: 10.213
|
@Emmo: dank voor het recept ga er mee aan de gang later in de maand @allone: dank wordt vervolgd Laatste edit 03-12-2021 13:04 |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.138 OTindex: 93.693
|
Vandaag: Op zaterdag 4 december 2021, rond 06:56 uur MET, vindt een totale zonsverduistering plaats. In onze streken is deze eclips helaas onzichtbaar |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.138 OTindex: 93.693
|
Er is wel verschil tussen de ene soort en de andere. Zo worden de zeer slimme kraaiachtigen zelden doodgereden, maar met minder inschattingsvermogen gezegende soorten als eenden en meerkoeten wel. ... Uiteindelijk zou dat tot soortvorming kunnen leiden, met een nachtelijke wolvensoort als resultaat. Die zou dan Canis nocturnus kunnen gaan heten, de nachtwolf. uit: Het dier moet zich telkens weer aanpassen aan de mensafbeelding |
|
Emmo Stamgast
WMRindex: 67.932 OTindex: 28.590
|
Het dier past zich aan aan de veranderende omstandigheden (dieren zijn nét mensen). Omdat de mens de dominante diersoort is worden veel van die veranderingen door de mens veroorzaakt. |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.138 OTindex: 93.693
|
Wiens schuld is dit? Niet van ongevaccineerden maar van de meer dan duizend ic-plaatsen die Nederland de laatste tien jaar door beleid is kwijtgeraakt. bron |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
@allone: dit zal doorgaan zolang men in Nederland een premier blijft kiezen die zelf zegt dat hij niet aan visie en beleid doet |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.138 OTindex: 93.693
|
|
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
@allone: dat malle mens "hep weer eens wat" |
|
Emmo Stamgast
WMRindex: 67.932 OTindex: 28.590
|
@botte bijl: Ach, dat houdt een beetje leven in de brouwerij |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.138 OTindex: 93.693
|
|
|
Emmo Stamgast
WMRindex: 67.932 OTindex: 28.590
|
@allone: Thuisbrouwerij "De Zeevaarder". |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.138 OTindex: 93.693
|
@Emmo: wat, je brouwt je eigen bier? |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.138 OTindex: 93.693
|
“Bij appels en peren, courgettes, wortels en andijvie is sprake van een toename van gifcocktails. En niemand weet wat de gezondheidseffecten daarvan zijn, wat die stoffen samen doen in ons lichaam. Minister Carola Schouten zegt steeds dat de landbouw goed bezig is, en dat we toewerken naar nul residuen, maar het gaat nu de andere kant uit. Er wordt meer gespoten in plaats van minder.” bron |
|