hr
jaargang -23 - laatste artikel 21-5 12:00 - 74562 artikelen - nu online 37 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek


1 2 3 [4] 5 6

Roken

30-08-07 19:06:19
stormzoeker
Erelid


WMRindex: 2.784
OTindex: 1.845
Quote deekayblue:
"aso`s" zijn er zat , en naar mijn mening is roken toch een beetje een sociaal iets

In ieder geval wel op het station bij de rookpaal :D:D Geeft toch wel een gevoel van saamhorigheid en zo...

31-08-07 06:59:08
Verticae
Senior lid

WMRindex: 79
OTindex: 280
Wnplts: het Gooi
S
Quote Tukka:
Je ziet toch hopelijk ook wel het verschil tussen autorijden en roken? Roken is per definitie niet nuttig. Roken is niet lekker, roken is verslavend en daardoor denkt het lichaam dat het lekker is, maar in werkelijkheid probeer je dat rotte gevoel dat je krijgt als je niet rookt "weg te roken". Wie rookt en daadwerkelijk verslaafd wordt heeft zich beet laten nemen door de tabaksindustrie.

Voordat ik rookte, was de sfeer in huis hier een stuk minder, eerlijk waar. Dat gaat de 'definitie' van 'niet nuttig' zijn tegen. Ook in de zorgsector, waar ik werk, is het normaal voor personeel om te roken dankzij de gigantische stress die je over je heen krijgt. En ja, ik vindt het lekker.

Overigens is autorijden ook niet nuttig; de fiets en het OV zijn met een reden uitgevonden.

Quote Tukka:
Een auto rijdt buiten, de uitlaatgassen komen in de lucht en worden enorm verdund tot hoeveelheden per eenheid die ver onder de uitstoot van een sigaret liggen. Een sigaret roken veel mensen binnen (binnen heb je er last van, buiten heb ik er niet zo'n probleem mee), daar blijft die lucht in de hele ruimte hangen.


Ik zou graag de bronnen zien van het 'gegeven' dat mensen binnn meer roken dan buiten.

Quote Tukka:
En nogmaals: je hebt zelf de keuze om aan een drukke verkeersweg te gaan wonen, maar als je in een restaurant zit, of ergens in een hal bent, en iemand z'n sigaret opsteekt, wat kun je dan doen? Weglopen, zoals iedereen doet die last heeft van de rook, en daar zou de betreffende roker zich voor moeten schamen.


COM-MU-NI-CA-TIE.

Overigens; je kiest er ook voor om dan naar een rookgelegenheid te gaan. Er bestaan nog altijd restaurants met een rokers- en niet-rokersgedeelte.

Ik begin het vermoeden te krijgen dat een aantal van de hier postende niet rokers een specifieke communicatiestoornis heeft als het om rokers gaat. Je kan iemand vragen zijn/haar sigaret uit te drukken danwel ergens anders te roken. Als je dat niet eens probeert, heb je geen recht van spreken als je er last van hebt.

Als ik in de bus zit, en iemand heeft keiharde muziek aan, heb ik daar last van. Maar ik zal er wel naartoe stappen en vragen of ze het uit danwel zachter willen zetten. Eigenlijk heel makkelijk - probeer het eens voordat je weer post.

31-08-07 12:50:09
NeaRoW
Erelid


WMRindex: 472
OTindex: 2.965
S
Ik vind het goed dat er in de horeca niet meer gerookt mag worden... Sowieso is roken onzin, totaal overbodig en t geld kun je beter gebruiken.

In een restaturant vind ik als je mensen niet mag dwingen mee te roken, dat is echt het meest egoïstische ooit bijna. Dat jij wilt roken is jou probleem, daar moet je niet de mijne van maken door mij te laten meeroken! Onbeschofte viespeuken (letterlijk), bah.

Maar kijk, als niemand echt een fuck geeft of jij rookt mag het, maar als mensen er last van hebben vind ik dat het hoogst onbeschoft is om hun toch te dwingen mee te roken.

Dat er bij jou in huis sfeer is gekomen vind ik heel fijn voor je, maar dat dat door een lading ongezonde tabak moet komen is dan al weer een stuk minder. Zeg nou zelf.

Roken en autorijden zijn wat mij betrefd 2 aparte dingen, autorijden is tegenwoordig gewoon doodnormaal, maar roken is niet iets wat iedereen dagelijks doet, en dan is het handigst om je aan te passen aan de 'slismte' in dit geval helaas voor sommige mensen de Niet-Rokers.

31-08-07 12:52:43
Verticae
Senior lid

WMRindex: 79
OTindex: 280
Wnplts: het Gooi
S
Quote NeaRoW:
Roken en autorijden zijn wat mij betrefd 2 aparte dingen, autorijden is tegenwoordig gewoon doodnormaal, maar roken is niet iets wat iedereen dagelijks doet, en dan is het handigst om je aan te passen aan de 'slismte' in dit geval helaas voor sommige mensen de Niet-Rokers.


Autorijden en fietsen zijn algemeen en dagelijks. Fietsen is het slimste; waarom ben je niet tegen autorijders?

31-08-07 15:00:40
Sto
Oudgediende


WMRindex: 6.021
OTindex: 14.071
Quote Sto:

NIet roken klaar weg mt die problemen over gezondheid enzo weg met het kankerstaafje

Quote Stormzoeker:
Niet autorijden en weg met de problemen over gezondheid en zo. Met 'kankerstaafje' heb ik even problemen, zou je dat alsjeblieft willen aanpassen?

Quote ToM_xlr:
dit is de druppel.
Rokers zijn tegenwoordig de paria's van de westerse samenleving. nergens mag je nog normaal een kankerstokkie in je mond stoppen. wij rokers hebben ook rechten, net als elk ander mens.
horeca rookvrij, kom nu. dit plan is opgezet door een aantal hypocrite anti-rokers. argumenen zijn bijvoorbeeld: alleen werkemers van de horeca hebben een rookvrije werkplek. doe eens een onderzoek hoeveel werknemers dat nou erg vinden, wat bijna elke barman die ik ken, rookt zelf gezellig mee. doe hier nou eerst eens onderzoek naar. een ander argument is dat mensen niet naar een cafe kunnen, omdat daar gerookt wordt. ik weet zeker dat die mensen ook niet naar een cafe gaan als er niet meer gerookt wordt. dat zijn meestal gewoon niet de uitgaanstypes.
grrr
hij gebruikt het zelfde woord stokkie of staafje is hetzelfde :/ zou hij het ook moetn veranderen maar dat lijkt nit meer te kunnen je postst editen in forum

31-08-07 15:02:00
ToMxlr
Erelid


WMRindex: 296
OTindex: 7.186
@NeaRoW
Quote NeaRoW:


In een restaturant vind ik als je mensen niet mag dwingen mee te roken, dat is echt het meest ego�stische ooit bijna. Dat jij wilt roken is jou probleem, daar moet je niet de mijne van maken door mij te laten meeroken! Onbeschofte viespeuken (letterlijk), bah

in een resatuarant kan er er prima inkomen, maar in een kroeg?

31-08-07 15:11:46
DreamerTje
Oudgediende


WMRindex: 1.305
OTindex: 19.848
T S
Bij ons in de "Vijverhut" (is 'n disco) hebben ze ook luchtzuiveraars. Niemand heeft echt snel last van de rook.

Maar goed, ik vind dat ze het ook af moeten schaffen. Mensen die niet roken krijgen misschien ongevraagd longkanker omdat iemand anders in hun buurt loopt te paffen. En dan kan je wel zeggen dat ze dan uit hun buurt moeten blijven maar hoe weet jij nou dat je last van je longen krijgt als je niks voelt enzo.

En voor de mensen die roken: Vraag anders gewoon even of je 'n sigaretje op mag steken. Zo niet, dan doe je dat maar ergens anders. Stinkspul. Maar jah, rook jezelf lekker naar de ****** ofzo.. Heb ik geen problemen mee..

31-08-07 16:04:28
NeaRoW
Erelid


WMRindex: 472
OTindex: 2.965
S
@Verticae, Ik ben tegen overbodig autorijden, bijv als je de fiets kan pakken, en ook als je in je eentje ergens heengaat met de auto, kun je beter OV pakken. Als je met 2-6 personen gaat of dringende haast hebt dan kan het wel, maar niet als je geen zin hebt om te fietsen of die slappe kutsmoesjes, 1 keer kan, maar niet lui gaan worden.

@ToM_xlr, Ik geloof dat het in kroegen niet zo streng op gelet wordt? Maar je dwingt wel weer mensen om mee te roken... Ze zouden beter rokersruimtes maken, maar nee, dat willen de rokers niet, dan worden de sigaretten duurder ;)

31-08-07 16:07:57
nietmeer
Ik rook zelf, maar... In de horeca ben je in een openbare gelegenheid, niet roken dus als het is verboden. En de barman die zelf gezellig meeerookt? Das een viespeuk, lekker zo'n toep as die in jouw bierglas valt. In de keuken mochten we ook niet roken dus aan de bar ook niet. En wie nu nog niet snapt dat dit beleid is ingevoerd om mensen tegen andermans vieze en ongezonde gewoonte te beschermen, die moet maar eens goed gaan nadenken over zijn/haar gevoel voor gezondheid van een ander. Uch!

31-08-07 16:48:41
Verticae
Senior lid

WMRindex: 79
OTindex: 280
Wnplts: het Gooi
S
Oh, ik heb helemaal geen problemen met een gedeeltelijk rookverbod in de horeca. Een algeheel rookverbod is echter van de gekke; een horecagelegenheid zou zelf moeten kunnen beslissen tot in hoeverre ze rokers toestaan.

01-09-07 11:36:09
NeaRoW
Erelid


WMRindex: 472
OTindex: 2.965
S
Quote Verticae:
Oh, ik heb helemaal geen problemen met een gedeeltelijk rookverbod in de horeca. Een algeheel rookverbod is echter van de gekke; een horecagelegenheid zou zelf moeten kunnen beslissen tot in hoeverre ze rokers toestaan.
Maar wie gaat dat betalen?

03-09-07 09:18:41
puppy
Erelid


WMRindex: 727
OTindex: 6.557
@NeaRoW; roken word telkens toch wel duurder 8)

03-09-07 18:24:04
ToMxlr
Erelid


WMRindex: 296
OTindex: 7.186
@NeaRoW
maakt mij niks uit, ik maak mn eigen peuken, cheap ass :P

05-09-07 23:23:29
Redduggy
Erelid


WMRindex: 1.810
OTindex: 2.818
Alles rookvrij. Als ik straling leuk vind en dat lekker door de kroeg heen ga lopen zenden begint ook iedereen te klagen. Dat is hetzelfde met roken. Het is niet alleen schadelijk voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. Dus roken doe je lekker voor jezelf en val anderen er niet mee lastig. En ik ben blij als er straks niet meer gerookt mag worden in de kroegen, want dan stop ik eindelijk helemaal.

05-09-07 23:43:48
stormzoeker
Erelid


WMRindex: 2.784
OTindex: 1.845
Quote Redduggy:
Als ik straling leuk vind en dat lekker door de kroeg heen ga lopen zenden begint ook iedereen te klagen.

Zou ik ook gaan klagen (A). Met een zender door de kroeg sjouwen :P Dan ben je een stoorzender ;) Roken is ongezond (daar zijn we het over eens ;))... Maar zenden? Dat was nog niet naar voren gekomen in mijn cursus :P (En geloof me, dan zou de hele buurt hier ziek moeten zijn. Zet hier dagelijks 400 W in de lucht)

05-09-07 23:52:26
Relpa
Oudgediende


WMRindex: 3.482
OTindex: 10.385
S
@Redduggy

Appels met peren vergelijken is een kunst apart. Ik rook maar rij geen auto.
Wat maakt meer slachtoffers: idd het verkeer, direct EN indirect.
Dus van mij mag heel Nederland autovrij.

Je reinste onzin dus.

05-09-07 23:57:51
nietmeer
Mwahh, roken is gewoon dodelijk, ik schiet ook niet voor m'n lol iemand neer. In de kroeg, niet roken, buiten boeit t me niet, dan steek ik er ook wel ene op (A)

06-09-07 00:58:11
nietmeer
Quote Verticae:

Je kan iemand vragen zijn/haar sigaret uit te drukken danwel ergens anders te roken.


Ha ha ha, ik moet nu even smakelijk lachen. })
Ja hoor, ga maar aan 50 kettingrokers in een restaurant vragen of ze hun peuken willen uitmaken of elders heen willen gaan met hun bordje, zolang ik er zit.
Ik heb een dergelijke vraag diverse keren tevergeefs gesteld in een hotel waar enkele stumpers van vogeltjes (o.a die van mijn avatar) letterlijk zaten te stikken. :[ Ik heb ze daar weggehaald.
Ze zijn nu gezond en kunnen weer ademen en zingen.

06-09-07 08:12:58
strekkie001
Senior lid


WMRindex: 594
OTindex: 312
S
ik heb maar 1 ding te zeggen.

link
linken als klap op de vuurpijl:

link
kijk maar ff bij Waarschuwingen en veiligheidsmaatregelen:

T+, zeer giftig; N, milieugevaarlijk

en het volgende kennen jullie vast wel:
link

ROKERS, YOU'RE GETTIN' PUNK'D BY THE TABACO INDUSTRY!!!!

06-09-07 15:19:11
ToMxlr
Erelid


WMRindex: 296
OTindex: 7.186
beste Strekkie
ik geef er helemaal niks om, een peuk geeft me gewoon een lekker ontspannen gevoel, en daarmee basta. en de discussie ging niet over roken in het algemeen, maar oiver het horecarookverbodf dat eraan zit te komen

07-09-07 01:05:27
nietmeer
@ strekkie001
ok

"Nicotine........ maakt op termijn de huid grauwer en slapper, en veroorzaakt bij vrouwen een vervroegde overgang. Mannen kunnen er impotent van worden." (6) })

Alleen al hierom zou je toch stoppen met deze walgelijke gewoonte? :r


07-09-07 15:37:00
Leejoo
Junior lid

WMRindex: 1
OTindex: 1
Ik kan het iedereen afraden, maar het moet wel ieder's eigen keuze zijn om wel of niet te roken.
Dus:

- rook niet in het openbaar, je verplicht mensen om mee te roken
- ouders (en andere mensen), rook niet bij (je) kinderen!!

Ben zelf een verstokte niet-roker zonder astma, maar krijg wel gruwelijk veel last van in de rook zitten. En daar is echt geen medicatie tegen!

07-09-07 16:38:33
strekkie001
Senior lid


WMRindex: 594
OTindex: 312
S
Quote ToM_xlr:
beste Strekkie
ik geef er helemaal niks om, een peuk geeft me gewoon een lekker ontspannen gevoel, en daarmee basta. en de discussie ging niet over roken in het algemeen, maar oiver het horecarookverbodf dat eraan zit te komen


hm. over 10 a 20 jaar zal je niet meer zo ontspannen zijn als er althzheimer, 5voudig kanker, astma en nicotinevlekken worden geconstateerd door je dokter. maarja, eigen keus. Let er plies wel op dat je rookt als je op een plek bent waar t goed vervliegt. laat niet anderen meezieken.
oh en laat de horeca alsjeblieft dit verbieden. wat mij betreft komt er een algeheel rookverbod. ik rook niet en ik ben ontspannen. het gaat erom dat je ontspannen word omdat je lichaams beloningsysteem verknalt is. Daarom, als het algeheel verboden word, zal er geen tabak meer geimporteerd kunnen worden, schieten de cijfers van gelukte afkickpogingen omhoog en gaat de welfare in NL heeeeeeel ver omhoog. maargoed, alleen horeca is een begin.:ja

07-09-07 23:07:50
Verinne
Junior lid

WMRindex: 0
OTindex: 2
Wnplts: Tilburg
Ik steek er nog maar één op..
Ja, roken is slecht voor de gezondheid, onder een bus terecht komen ook.
Ja m'n huid word er grauw van en het gaat allemaal wat hangen, geloof mij, na twee kinderen baren gebeurt dat ook.
Het is stoerdoenerij, erbij willen horen of gewoon een slechte gewoonte.. Eh nee, helaas, ik sta niet gezellig met mijn mederokers 'stoer te doen'.. we vullen gewoon even onze nicotinegebrek aan, ja wij zijn enorm verslaafd, junks ook wel alleen hoeven we nog net geen Methadon te scoren van de Belastingcentjes.
Ik snap heel goed dat anderen er last van (kunnen) hebben, maar vaak zijn wij rokers enorm sociaal omdat wij natuurlijk ook voor de 'gezelligheid' roken dus kijk ons effe lief aan en we drukken die peuk uit, zo simpel is het.
Roken en laten roken, tenzij de niet-rokers over een paar jaar graag op de Veluwe rokertjes gaan kijken, daar staan we dan achter hekken een beetje de hele dag te paffen, en jullie maar gillen als er weer één rondloopt, zo worden we vanzelf een attractie. :)
En wat dat eerder doodgaan betreft..wij gaan gemiddeld 10 jaar eerder dood, maar wij betalen ook aan jullie ouwe dag mee, van al dat geld dat de niet-rokers weer overhouden kunnen wij geholpen worden aan ons slechte hart, vieze adem, het 5-voudige kankergezwel, astma en die nicotinevlekjes. En zo heeft dat niet en wel roken voor en nadelen, haal er nu maar zelf je voordeel uit. ;-)

08-09-07 17:36:14
ToMxlr
Erelid


WMRindex: 296
OTindex: 7.186
Beste Strekkie
jij bent nou precies zo'n anti roker wiens mening ik dus de schurft aan heb. oke, jij bent tegen roken, no problemo, ik zal niet in jouw bijzijn roken. maar het is en blijft mijn leven, en niemand zal me voorschrijven hoe ik het leef. en zeker niet dit soort verhaaltjes, vvan dat vind ik helemaal laag.
en trouwens, ik leef niet lang genoeg om dit te krijgen

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 [4] 5 6

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven