De 22-jarige Beth Goodier heeft het schone slaapster-syndroom. Van de afgelopen 5 jaar bracht de Britse ruim 3,5 jaar slapend door. Beth sliep zelfs een half jaar achter elkaar. De twee uurtjes die ze op een dag wakker was, verkeerde ze in een dromerige toestand en kon ze net een hapje eten.

In plaats van middenin het studentenleven te zitten, brengt ze het grootste deel van haar tijd thuis in Stockport door. Op dit moment zit ze weer in een slaapperiode die al ruim twee maanden duurt. Als ze al naar buiten gaat, beweegt ze zich voort in een rolstoel. Ze is te moe om te lopen.

Haar moeder kan alleen maar hopen dat ze weer wakker wordt. “Voor hetzelfde geld ontwaakt ze morgen en dan wordt het racen om de verloren tijd in te halen. Dan zoekt ze haar vriendinnen op en laat ze haar haar knippen. Een verschil van dag en nacht, maar niemand weet wanneer ze dan weer in slaap zal vallen,” vertelt ze aan Daily Mail.

Zo’n honderd Britten hebben last van de ziekte, die altijd opduikt aan het eind van de puberteit en gemiddeld na acht jaar weer verdwijnt. “Elke keer bid en hoop je dat het de laatste keer is. Maar dan verliest ze haar stem en kan ze niet langer licht en lawaai verdragen, dan weet je hoe laat het is. De beste jaren van haar leven glippen zomaar door haar vingers, mijn hart breekt als ik er te lang blijf bij stilstaan.”
Filmpje