De Italiaanse arts Lorenzo Cazzaniga en zijn minnares, de verpleegster Laura Taroni, dachten de perfecte misdaad te hebben gepleegd. Ze vermoordden patiŽnten voor hun plezier en zelfs familieleden werden koelbloedig uit de weg geruimd.

Laura en Lorenzo ontmoetten elkaar in het ziekenhuis en kregen in het geheim een relatie. Ze worden ervan verdacht patiŽnten in het ziekenhuis om het leven te hebben gebracht, en een deel van de familie en de echtgenoot van Laura. Het Openbaar Ministerie deed in het geheim onderzoek en luisterde de twee geliefden maandenlang af. Uit die afgeluisterde gesprekken kwamen ijzingwekkende details naar voren. "Soms heb ik gewoon zin om iemand te vermoorden", verzucht Laura tegen Lorenzo in een telefoongesprek. In deze morbide fascinatie vonden ze elkaar, en moedigden ze elkaar aan om meer slachtoffers te maken.

Het onderzoeksteam begon een onderzoek na een aantal onverklaarbare sterfgevallen in het ziekenhuis in het plaatsje Saronno in ItaliŽ, waar ze allebei werkten. De 69-jarige Angelo Lauria (kankerpatiŽnt), de 71-jarige Giuseppe Vergagni (een parkinsonpatiŽnt), de 77-jarige Luigia lattuada en de 93-jarige Antonio Isgro die binnenkwam met een botbreuk op de eerste hulp. Allemaal overleden ze aan een overdosis morfine, allemaal toegediend door dokter Lorenzo.

Verplegers van de afdeling hebben in verklaringen verteld hoe de arts na de verdoving, waar de patiŽnten nooit meer uit wakker zouden worden, bij het bed stond en hardop zei 'met deze patiŽnt spreid ik mijn vleugels als engel des doods'.

Lorenzo voelde zich volgens zijn collegaís een god. Zelf drukte hij zijn collegaís op het hart dat hij legaal handelde en sprak over euthanasie. In de afgeluisterde telefoongesprekken met zijn minnares Laura vertelt hij trots over zijn daden. "Een moord met medicijnen is de beste moord die er is. Daar komt niemand achter."


Nog ongelofelijker zijn de slachtoffers in de omgeving van Laura. Ze wil scheiden van haar echtgenoot Massimo en ziet hem vermoorden als enige uitweg. Laura en Lorenzo bespreken uitvoerig het plan om haar echtgenoot om het leven te brengen. Het duo heeft Massimo laten geloven dat hij zware diabetes heeft en dat hij daarvoor medicijnen moet slikken.

Een ander deel van de medicijnen verstopte ze in zijn eten. "Maar geen zorgen, de kinderen eten niet van het eten dat ik voor hem bereid", vertelt zij haar minnaar in een van de telefoongesprekken. Het werkt. Massimo overlijdt in de zomer van 2013, twee jaar nadat Laura is begonnen met het toedienen van de medicijnen. Bizar genoeg deelt zij haar plannen ook met haar 11-jarige zoontje, die zij 'de blauwe engel' noemt. Haar dochter noemt ze 'de rode engel'.

Haar zoontje weet ook van de plannen om een tante, opa en oma (haar eigen moeder!) te vermoorden. Ze legt haar zoontje geduldig uit dat het moeilijk wordt om de tante de dodelijke medicijnen toe te dienen omdat ze geen enkele ziekte heeft, en dat het probleem met opa en oma is dat ze niet gecremeerd willen worden. "En cremeren is het veiligste. Dan kunnen ze geen enkel bewijs vinden. Anders kunnen ze nog van alles ontdekken na de dood en dat is gevaarlijk. Dan kan ik de gevangenis in gaan, snap je", legt ze haar zoon geduldig uit.

Haar eigen echtgenoot is gecremeerd, uiteraard. "Een bijzonder goed plan om hem te cremerenÖ", complimenteert dokter Lorenzo haar als ze vertelt dat ze dat van plan is. In een van de telefoongesprekken tussen het horrorkoppel stelt Laura zelfs voor haar eigen kinderen te vermoorden, als Lorenzo dat van haar zou vragen. "Nee, dat hoeft niet. De kinderen niet." De twee kinderen zijn inmiddels onder toezicht gesteld.

De lijst met slachtoffers lijkt nog niet compleet te zijn. Laura wordt ervan verdacht ook een oom en haar schoonvader te hebben vermoord. Het Openbaar Ministerie doet daar nu onderzoek naar.

Dat wordt moeilijk, omdat de personen in kwestie inderdaad gecremeerd zijn. Ook wordt de dood onderzocht van de vader van Lorenzo. Er hebben zich meerdere nabestaanden gemeld van overledenen die de afgelopen jaren door de arts en de verpleegster zijn behandeld. Zijn zij wellicht ook aan niet-natuurlijke dood gestorven? En de directe collegaís van Laura en Lorenzo worden gehoord, want wat iedereen zich afvraagt: hoe is het mogelijk dat dit jarenlang heeft kunnen gebeuren zonder dat iemand heeft ingegrepen?