Een koppel uit de regio Nord-Pas-de-Calais in Frankrijk is veroordeeld tot een celstraf van tien maanden voorwaardelijk vanwege het zwaar mishandelen van hun kroost. Als ze van huis waren, sloten ze de kinderen op. Een kennis in Algerije moest via Skype op hen letten.

Een buurman van het koppel uit de gemeente Wattrelos nabij de Belgische grens trok eind september aan de bel. Hij moest een van de kinderen van school halen en naar huis brengen. Eenmaal binnen ontdekte hij dat alle ruimtes in het appartement op slot zaten, behalve de woonkamer en de badkamer.

Uit een van de kamers kwamen geluiden. De buurman slaagde erin de deur te openen en trof een peuter van twee jaar in een bedje aan. Zonder water, zonder toezicht. De man seinde de politie in. Agenten vonden in de flat enkel wat yoghurt en koekjes. Dat was het enige voedsel voor de kinderen.

De peuter van twee jaar bleek een oogaandoening te hebben die nooit is behandeld, zo meldt BFM-TV. Het broertje van drie jaar kon niet lopen en de grote zus van 8 jaar sliep op de grond. De kinderen waren erg verwaarloosd.

Agenten ondervroegen de ouders. Zij weten de verwaarlozing aan tijdsgebrek omdat ze meerdere banen hadden. Tijdens hun afwezigheid lette een derde persoon op de kleintjes via Skype vanuit Algerije.

De autoriteiten hebben besloten de kinderen uit thuis te plaatsen. Het koppel is gisteren veroordeeld tot een celstraf van tien maanden voorwaardelijk vanwege de mishandeling van de peuter.

De verwaarlozing van de andere kinderen is nog niet bestraft door een euvel in het dossier. Het Franse parket gaat daar opnieuw onderzoek naar doen.