De brandweer van New York heeft met een schokkend voorlichtingsfilmpje de aandacht gevraagd voor plekken waar hulpverleners onmogelijk kunnen komen om mensen in nood te redden. Het gaat om beelden van een waaghals die bij voorkeur levensgevaarlijke stunts doet op de allerhoogste wolkenkrabbers. Zo klimt de roekeloze man over de railing op het dak van een torenflat en bungelt hij op honderden meters hoogte met één hand aan een bouwsteiger.

,,Als het in zo'n geval mis gaat, heeft iemand pech omdat hij voor osn volstrekt onbereikbaar is'', waarschuwt de New York Fire Department. De stuntende man in het filmpje is volgens Amerikaanse mogelijk de 18-jarige Justin Casquejo die in 2014 werd betrapt toen hij balanceerde op andere hoogbouw in Manhattan.

Na zijn arrestatie hield hij zich twee jaar stil, maar afgelopen zondag dook hij toch weer op. Hij liet zijn heftige stunts door iemand filmen en zette het eindresultaat op Instagram. Hoewel de brandweer de wereld waarschuwt Justin toch vooral niet na te doen, heeft de thrillseeker ook bewonderaars. ,,Je leven is een kunstwerk'', reageerde iemand op Casquejo's filmpje. Weer een ander stelde in superlatieve bewoordingen: ,,Adembenemend. Jij maakt de wereld op deze manier mooi.''
Foto