De 37-jarige Helen Proctor uit het Britse East Yorkshire moet elf maanden de cel in omdat ze haar puberdochter heeft mishandeld op de stoep voor een bar. De vechtpartij ontstond omdat Helen haar 17-jarige dochter betrapte op het drinken van alcohol.

Moeder en dochter waren de bewuste avond los van elkaar op stap in het uitgaansgebied. Toen de moeder haar dochter trof in Bar Babylon, werd er eerst flink ruzie gemaakt over hoeveel alcohol de minderjarige wel niet had gedronken. Het gesprek werd vervolgens buiten voortgezet.

De moeder gaf haar dochter, die naar eigen zeggen vier pints bier op had, een paar flinke klappen om haar vervolgens met een van haar naaldhakken een schop te geven.

Na afloop van de vechtpartij is de dochter met haar verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, de moeder is naar huis gegaan. Pas drie maanden later gaf ze zich aan bij de politie. Ondanks dat ze veel spijt betuigde, heeft ze van de rechter toch een celstraf opgelegd gekregen. Volgens de rechtbank is het een feit dat minderjarigen geen alcohol mogen drinken, maar is de manier waarop de moeder haar dochter heeft proberen terecht te wijzen ontoelaatbaar. Daarnaast bleek uit de beveiligingsbeelden dat de dochter zich nauwelijks heeft kunnen verweren.

Proctor gaf toe dat ze de bewuste avond zelf een halve liter wodka en vier grote glazen bier had gedronken. De straf is onder meer zo hoog omdat de moeder nog in haar proeftijd zat. Ze was eerder veroordeeld voor het handelen in onder meer xtc.