Erwin Huitershoven is speciaal vanuit Zoetermeer naar Vrouwenpolder gereden om deel te nemen aan de blote nieuwjaarsduik bij strandpaviljoen Aloha Beach bij Vrouwenpolder. Hij dook de vorige jaren naakt in Scheveningen en Wassenaar de plomp in, maar wilde nu de zee in Zeeland wel eens proeven.

Naast Huitershoven namen nog 32 mensen deel aan de nieuwjaarsduik, meldt voorzitter Mike van Lieshout van naturistenzwemvereniging Delta Natuur. Dat zijn er wat minder dan vorig jaar, toen het dan ook mooier weer was. Van Lieshout is wel een beetje teleurgesteld dat de oproep aan jongeren om ook eens bloot in zee te springen weinig gehoor heeft gevonden. De meeste deelnemers zijn weer afkomstig van de eigen club en trouwe sympathisanten.

Uitzonderingen zijn de drie zussen Sophia, Karla (beiden 18 ) en Greta (15) uit het Duitse Erftstadt, een stadje bij Keulen. Zij verblijven in een huisje in Kamperland en hebben moeder Nina zo ver gekregen om als kwartet poedelnaakt het water in te springen. De dames zijn geen aanhangers van de Frei Körper Kultur, maar houden er wel van 'af en toe eens gek te doen'. Nina heeft ook achteraf geen spijt. ,,Mooi om dit ook eens te hebben gedaan", zegt ze stoer, terwijl Greta grijnzend toekijkt.

Thessa Anbeek uit Goes en Jochem Weststrate uit Vlissingen doen ook voor de eerste keer mee. Het stel heeft de jaarwisseling goed gevierd en slechts een uur nachtrust gehad. Ze hebben dan ook even wat meer tijd nodig dan Erwin Huitershoven. Die had 'alleen koude voeten' toe hij weer het strand opliep, terwijl Thessa al 'helemaal blauw en rood' was toen ze nog maar een teen het water in stak. Eigenaar Ab Pouwer van camping Oranjezon en enkele andere deelnemers zwemmen het hele jaar door in zee of ander open water. Zij wandelden net als Huitershoven op het gemakje terug naar de tent bij het strandpaviljoen.

De oude getrouwen zullen er volgend jaar bij zijn. Van Lieshout blijft hopen op jongere deelnemers. Wat Duitse Sophia en Jochem Weststrate betreft, moeten jongeren zeker eens op nieuwjaarsdag naar Aloha Beach komen voor een duik. Jochem: ,,Op dit moment zeg ik dat dit de laatste keer was. Of dat nu wel of niet zo is, ik kan een naakte nieuwjaarsduik in elk geval afvinken op mijn bucketlist."
Filmpje