Een gepensioneerd koppeltje uit het Duitse Durmersheim is plots wereldberoemd. Dietmar (70) en Nellia (64) Ehrentraut deden drie weken geleden mee aan een danswedstrijd in Beieren en iemand zette beelden van hun swingende act op het internet. Intussen werden die meer dan 62 miljoen keer bekeken en bijna 1,7 miljoen keer gedeeld.

Dietmar en Nellia waagden zich aan een boogiewoogie en dat was niet de eerste keer. De voormalige drukker en zijn vrouw - die haar leven lang werkte bij een schoonmaakbedrijf - dansen al 40 jaar samen en haalden al flink wat prijzen binnen. Zo wonnen ze al vier keer het Oostenrijks kampioenschap boogiewoogie en al één keer het Duitse. Naast een een hele reeks amateurwedstrijden.

Bij de wedstrijd in Landshut (Beieren) haalden ze de eerste plaats bij de 'veteranen'. "Ach, de trofeeën zijn niet waar we het voor doen", zeggen ze zelf. "We houden gewoon van de muziek en het is een manier om oude vrienden terug te zien. We wisten niet eens dat we gefilmd werden die dag. Ongelofelijk dat de beelden nu de wereld rondgaan."
Filmpje