Een 14 maanden oude Britse kleuter zag er duidelijk de humor van in toen hij door enkele stoere brandweermannen moest worden gered uit de auto van zijn moeder. Kirrend nam de kleine Brandon plaats achter het stuur om met een brede grijns zijn redders te verwelkomen.

Moeder Kirsty Green (27) was vrijdagmiddag met haar kleine spruit naar de supermarkt geweest in de Engelse plaats Bude toen ze hem snel even in zijn autostoeltje plaatste omdat hij nogal tekeerging in het winkelkarretje.

Intussen laadde zij haar boodschappen in, maar toen ging het mis. Naast haar boodschappen belandden ook haar autosleutels in de koffer. Tot overmaat van ramp besloot Brandon ook in de auto zelf de deuren te sluiten door op de centrale vergrendeling te drukken.

Green snelde terug naar de supermarkt, waar medewerkers het noodnummer belden. Enkele brandweermannen kwamen snel ter plaatse om Brandon uit zijn lijden te verlossen. Hoewel, lijden?

Het jongetje vond het duidelijk allemaal best lollig, mede dankzij het betere entertainwerk van brandweerman Matt Wonnacott. De brandweer tikte uiteindelijk het achterraampje kapot en vrij was Brandon. Geen moment te laat, want het kleintje had ook nog even besloten om een muntstuk dat in de auto lag in zijn mond te steken.

Nu kan zijn moeder best lachen om de fratsen van haar deugniet, maar dat haar zoontje tussen al de chaos door ook nog even zijn zinnen had gezet op een muntje, deed haar hart nog harder kloppen dan het al deed. ,,Ik vreesde dat hij in het muntje zou stikken", vertelt ze.

Gelukkig handelden de brandweermannen heel snel. ,,Bedankt aan de geweldige mannen die mijn ondeugende aapje hebben gered", schrijft ze op Facebook. ,,Hij was duidelijk getraumatiseerd door het hele gebeuren", grapt ze nog.
Foto